Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ismét sikeres akció egy bevásárlóközpontban

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a Kelet-budapesti Adóigazgatóság ellenőreivel, valamint a Készenléti Rendőrség és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság munkatársaival együtt összevont ellenőrzést hajtottak végre egy budapesti bevásárlóközpontban.

 

A több hatóság által közösen végzett ellenőrzések során számos gazdálkodónál találtak szabálytalanságokat. Az adóellenőrök négy esetben mintegy 500.000.-Ft mulasztási bírságot szabtak ki mivel az ellenőrzöttek különféle bejelentési kötelezettségeiknek nem tettek eleget. A tűzoltóság munkatársai a tűzoltó készülékek helytelen üzemeltetését összesen 60.000.-Ft helyszíni bírsággal szankcionálták.

 

A sikeres akcióban a NAV adóellenőrei több kereskedőnél is nagy összegű – több mint 4,5 millió forint – adótartozást állapítottak meg, melynek a központi költségvetésbe történő befizetésére kötelezték az adóalanyokat.

 

A pénzügyőrök által végzett ellenőrzések sem voltak eredménytelenek. Egyik alkalommal kb. 400 ezer forint értékű hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket, egy másik esetben pedig 365 üveg, igazolatlan származású szőlőbort találtak a vámosok 7,5 millió forint értékben. A fináncok a ruhákat és a bort is lefoglalták és szerzői jogok megsértése, valamint jövedéki orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

 

2011.09.30 08:10:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet