Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Dinamikus felvételű rögzített kamerákat mutatott be az Axis Communications

 

Az Axis Communications, piacvezető hálózati videómegfigyelési rendszereket gyártó vállalat bejelentette két egyedülálló teljesítményű rögzített hálózati kameráját, az AXIS Q1604 –et és az AXIS Q1604-E-t. A kamerák kitűnő megoldást kínálnak olyan területek megfigyelésére, ahol nagyon változóak a fényviszonyok, pl. üvegen átszűrödő fény, sötét és világos zónák a megfigyelt területen.

 

AXIS Q1604/-E a változó fényviszonyokhoz

Az AXIS Q1604/-E hálózati kamerák egyszerűen és tisztán azonosítják az embereket és a tárgyakat olyan esetekben is, amikor a fény üvegen szűrődik át, vagy ha a megfigyelt terület sötét és világos zónákra is kiterjed. A kivételesen széles dinamikatartományú témák felvételére alkalmas kamerák képesek megbirkózni a vakító fénnyel is és nehéz megvilágítási körülmények között – erős háttérvilágításnál, ahol a fény intenzitása igen eltérő lehet – is képesek kiváló minőségű felvételeket készíteni.

 

A dinamikus felvétellel rendelkező WDR egymás után több felvételt készít más-más expozíciós idővel. A fejlett képfeldolgozás egyedi képtisztaságú és kivételesen éles videofelvételt eredményez, túl sötét vagy túl világos részek nélkül. Ez különösen hasznos funkció olyan megfigyelt területek esetében, ahol a háttérvilágítás vagy az intenzív kontraszt okoz problémát. Az új AXIS Q1604/-E kamerák kiválóan alkalmasak bejáratok, nagy üvegfelületekkel vagy sötét alagútszakaszokkal rendelkező épületek megfigyelésére.

 

A beltéri AXIS Q1604 és a kültéri kivitelű AXIS Q1604-E sorkövető letapogatású (Progressive Scan) képminőséget garantál 1MP/HDTV 720p felbontáson, és egyidejűleg többszörös, egyedileg konfigurálható H.264 és Motion JPEG videó streamet tesz lehetővé. A kamerák mindezen felül rendelkeznek nappali és éjszakai funkcióval, variálható fókuszú lencsékkel, távvezérlésű hátsó fókusszal és támogatják a kétirányú hangátvitelt. A fali konzollal és napellenzővel kapható, IP66 és a NEMA 4X besorolású kamera védett a portól, esőtől, hótól és napfénytől, és működőképes -40 °C és plusz 50°C között.

 

Az AXIS Q1604/-E hálózati kamerát az AXIS Camera Station szoftver mellett az iparág legnagyobb szoftveralkalmazás bázisa támogatja az Axis Application Development Partner programon keresztül. Ezen kívül egy kattintással az AXIS Video Hosting System (AVHS) segítségével az interneten keresztül is lehetséges a videók kezelése/szerkesztése.

 

A kamerák 2011 októberétől elérhetőek a hivatalos disztribútoroknál. További információért tekintse meg az alábbi oldalt: http://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=q1604.

 


Axis újdonságok a nagyobb megbízhatóságért

 

Az Axis Communications, piacvezető hálózati videómegfigyelési rendszereket gyártó vállalat bejelentette legújabb, kisméretű, intelligens és megfizethető vezeték nélküli hálózati kameráit. Ezzel egyidőben a vállalat vezető videokezelő szoftvereket (VMS) gyártó partnereivel együttműködve a piacon elsőként mutatta be végponton történő tárolási (edge storage) megoldásait.

 

AXIS M1043-W és AXIS M1044-W – vezeték nélküli képességek

Az AXIS M1043-W és az AXIS M1044-W kamerák az M10 sorozat legújabb elemei, olyan vonzó tulajdonságokkal, mint például a végponton történő tárolás és az egyszerű és biztonságos WPS (védett WiFi beállítás) protokollal rendelkező 802.11n WiFi rendszertámogatás. A kamerák kifejezetten alkalmasak kisvállalkozások, butikok, éttermek és hotelek biztonsági megfigyelésére

 

Az M10 sorozat legújabb elemei 30 fps sebességen tökéletes képminőséget kínálnak mind SVGA (AXIS M1043-W), mind HDTV 720p (AXIS M1044-W) felbontásban. WPS protokollal rendelkező vezeték nélküli képességük leegyszerűsíti a vezeték nélküli hálózatok biztonsági konfigurálását.

 

A végponton történő tárolás támogatja a mikro-SDHC kártyán történő helyi tárolást, valamint a hálózatra csatlakozó tárolást (NAS-t), költséghatékony és megbízható felvételeket tesz lehetővé, valamint használható a rendszerben a redundancia csökkentésére is. A kamerák rendelkeznek passzív infrared (PIR) érzékelővel, mellyel a sötétben történő mozgásokat észlelik, valamint egy fehér LED világítással, ami a mozgás észlelésekor automatikusan vagy manuálisan megvilágítja a megfigyelt területet. A beépített mikrofonnal és a hangszórókkal mindkét kamera támogatja a kétirányú hangátvitelt, ezzel lehetővé téve a felhasználók számára, hogy akár lehallgassák a helyszínen történő beszélgetéseket, vagy kommunikáljanak a nemkívánatos látogatókkal, betolakodókkal. Az I/O (1 be- és 1 kimeneti) portok olyan további eszközök csatlakozását teszik lehetővé, mint például érzékelők vagy külső relék, melyek a reflektorokat aktiválják vagy az ajtók nyitását/záródását kontrollálják.

 

A kamerák 2011 utolsó negyedévétől elérhetőek a hivatalos disztribútoroknál.

 

Végponton történő tárolás – a piac első szoros integrációja a vezető videokezelő szoftvereket (VMS) gyártó partnerekkel

 

A végponton történő tárolás kritikus koncepció a megbízhatóság és a rugalmasság fejlesztésében egy IP-megfigyelő rendszer esetében, mely lehetővé teszi a videó SD/SDHC kártyájára történő helyi felvételt és egyben a hálózatra csatlakozó tárolást (NAS) is. Ezzel még megbízhatóbb videofelügyeleti megoldást kínálva.

 

A végponton történő tárolás – melyet alkalmasint helyi tárolásnak vagy beépített (onboard) felvételnek neveznek - már néhány éve elérhető a piacon, de egészen mostanáig nem állt rendelkezésre olyan teljes értékű megoldás, mely integrálja a megosztott tárolású kamerákat a vezető videokezelő rendszerekkel. Mégis a végponton történő tárolás legnagyobb előnyét akkor realizálták, amikor azokat videokezelő rendszerekkel egyesítették. Elsőként az Axis ismerte fel ennek lehetőségét, és kezdett el együttműködni olyan VMS partnerekkel, mint az Aimetis, a Milestone, az OnSSI és a SeeTec (videokezelő szoftvereket gyártó cégek), melyekkel közösen nyújtanak megosztott tárolási megoldásokat.

Ez lehetővé teszi a videók tárolását áramkimaradás vagy hálózati hiba esetén is, biztosítva a felhasználónak a megszakításmentes/folyamatos videofelvételt.

2011.09.30 12:01:30   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet