Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Családi fotókkal és naptejjel próbálták álcázni az amfetamint

 

 

A NAV Észak-budapesti Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság Postaforgalmi Szolgálatteljesítési helyén egy Kanadából érkező csomagban családi fényképek mellett 114 darab fehér tablettát is találtak a pénzügyőrök. Az áruvizsgálatra kiválasztott csomagra a feladó csak annyit írt, hogy az fényképeket tartalmaz, a küldemény felbontása után azonban ismeretlen eredetű 63 gramm súlyú fehér tabletták kerültek elő. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a tabletták mindegyike amfetamin. A pénzügyőrök a postai küldeményt lefoglalták és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek.

 

Ebben az évben már 35 alkalommal – átlagosan hetente egyszer - találtak kábítószert a postaforgalomban, összesen 26 kg mennyiségben, melyből 4 kg kokain, 300 gramm heroin és kb. 22 kg különböző party-drogok alapanyaga. Az összesen lefoglalt kábítószer piaci értéke meghaladja a 100 millió forintot.

 

De nem csak postaforgalomban, hanem közúton is próbálkoznak a csempészek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának beregsurányi Határkirendeltségén szolgálatot teljesítő vámosok is kábítószert találtak. A határátkelőn ugyanis belépésre jelentkezett egy magyar férfi, aki egy német rendszámú gépkocsit vezetett. A vámvizsgálat során a kábítószer kereső kutya jelezte, hogy a férfi egyik bőröndjében lévő 200 ml-es NIVEA SUN feliratú műanyag doboz kábítószert tartalmaz. A flakonban lévő 200 gramm kábítószergyanús anyagról a helyszínen végzett teszt megállapította, hogy amfetamint tartalmaz. A pénzügyőrök a gyanús anyagot lefoglalták és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

 

2011.10.01 13:04:01   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet