Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet tervezete

A kormányrendelet szabályai - a 2012. január 1-jén hatályba lépő új katasztrófavédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően - megteremtik a korszerű, hatékony nemzeti katasztrófavédelmi rendszert.

A katasztrófák elleni védekezés megújításával összhangban a végrehajtási rendelet szabályozza a védekezésben részt vevő szervek feladatait, a nemzetközi katasztrófa-segítségnyújtás és segítségkérés általános szabályait.

A polgári védelem szabályainak az új katasztrófavédelmi törvényben való megjelenésével, a végrehajtási rendeletben a békeidőszaki polgári védelmi feladatok részletszabályai kerülnek megalkotásra, így a kockázatelemzésen alapuló katasztrófavédelmi besorolás és veszélyelhárítási tervezés, valamint az egyes településekhez igazodó védelmi követelmények új rendszere, a lakosság riasztásának, veszélyhelyzeti tájékoztatásának, valamint az egyéni védőeszköz-ellátás, kitelepítés, kimenekítés, befogadás és visszatelepítés szabályai. Az új szabályozás fontos elemei az önkéntes mentőszervezetek katasztrófák elleni védekezési feladatokba történő bevonására vonatkozó rendelkezések.

Az említett szabályok mellett a települések polgármestereit segítő közbiztonsági referensre, a katasztrófa károsító hatása által érintett területre, valamint a helyreállításra és újjáépítésre vonatkozó szabályok is megjelennek a végrehajtási rendeletben.

A fenti rendelkezésekkel a védekezés hatékonysága nagyban növelhető. Ezzel garantálható a Magyarország területén élő lakosság életének, vagyonának biztonsága, valamint biztosítható az ország működőképességének folyamatos fenntartása rendkívüli események bekövetkezése esetén is.


2011.09.08 16:34:44   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet