Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új ingyenes és hasznos programok a videomegfigyelő rendszerek tervezéséhez

Az Axis Communications bemutatta két új teljesen ingyenesen használható eszközét: az AXIS Design Tool 2-t és az Axis Coverage Shapes-t, melyek nagy segítséget nyújthatnak a videomegfigyelő rendszerek tervezésében és az eszközök elrendezésében – használatukkal  nincs szükség komplex kézi számításokra.

 
„ Az Axis partnerei iránti elkötelezettsége részeként továbbra is arra törekszik, hogy megossza innovációs megoldásait, ezzel is segítve a hatékonyságot és az eredményességet.” – mondta Bata Miklós az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis Communications magyarországi disztribútora. „Kiemelnénk az új felhasználóbarát eszközöket, melyekkel a rendszertervezők munkája sokkal kötséghatékonyabbá és pontosabbá válik.”
 
Amikor videomegfigyelő rendszert tervezünk, szükség van a kamerák típusával, számával és azok pozíciójával kapcsolatban is komplex kézi számításokat végezni,  vagy kell egy komplex CAD szoftver, mely gondoskodik mindezekről.
 
Éppen e bonyolultság okán  mutatja be az Axis az új, ingyenes eszközeit, melyek a rendszertervezők munkáját könnyíthetik meg. Az Axis Coverage Shapes egy Microsoft Visio-val egyszerűen használható program, mely segítségével a tervezők az egyes kamerák elhelyezését tudják szimulálni, alapul véve a látómezőt és a kívánt felbontást. Lehetőség van arra is, hogy a tervezők a már meglévő rajzokat importálják a programba, vagy hogy a szoftverben egyszerűen és gyorsan elkészítsék  a terveket a pontos lefedettséggel. A kész tervet egyszerűen kiválaszthatják és a véglegesítés előtt még egy szimulációs tesztet is elindíthatnak rajta ellenőrzésképpen. Az Axis Coverage Shapes mindenAxis partner számára ingyenesen elérhető.
 
Az AXIS Design Tool 2 segítségével a tervezők felügyeleti megoldásaikhoz tervezhetnek a sávszélesség és a tárhely igény függvényében. A megfigyelőrendszer minden egyes kamerájára beállítható az élőképnézés, a folyamatos felvétel és a szükséges tömörítési eljárás, melyre automatikusan megkapjuk a sávszélesség igényt és a tárhely kalkulációt is.
 
Az AXIS Design tool 2 a korábbi Design Tool 1-es verzióját váltja, mely új hozzáadott funkciókkal rendelkezik. Ebben a verzióban lehetőség van arra, hogy a felhasználók megosszák egymással terveiket vagy akár egyszerre több projektet is készíthetünk teljesen offline módban is. A termékek és kamerák specifikációinak frissítése azonnal megtörténik, amikor csatlakozunk az internethez.
 
Az eszközök a következő böngészőkkel használhatók: MS Internet Explorer 8 vagy újabb, Google Chrome, Apple Safari 4 vagy újabb, Mozilla Firefox 3.5 vagy újabb. Az AXIS Design Tool 2 megtalálható az Axis weblapján, illetve az Axis Coverage Shapes pedig az Axis Partner oldalról tölthető le. További információ a szoftverekkel kapcsolatban, illetve arról, hogyan lehet Axis partner bővebb tájékoztatást kérjen az Aspectis Kft.-től, az Axis Communications hivatalos magyarországi disztribútorától.




Képek az Axis új rendszertervezők számára készített eszközeiről. Fent látható az Axis Coverage Shapes, mely nagy segítséget nyújt a kamera ideális elhelyezésének megtalálásában egyszerű szimulációk elvégzésével. Ezalatt látható az AXIS Design Tool 2, mely a tárhely és sávszélesség igény kalkulációjában segíti a rendszertervezők munkáját.
 
2011.09.12 19:16:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet