Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Több mint 2200 liter illegális gázolaj egy román uszályon

 

 

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei váratlan folyami ellenőrzést tartottak a Dunán, a Csepeli Szabadkikötőben, egy ott veszteglő és éppen berakodást végző román személyzetes uszályon.

 

Az ellenőrzés során a román állampolgárságú kormányos a hajó készletében lévő 783 liter üzemanyag származását igazolni nem tudta. A hajónapló és a gépnapló vizsgálatából az is kiderült, hogy az uszály Ausztriában és Komáromban további 1446 liter gázolajat vett át egy másik román honosságú géphajótól, azonban áttárolásáról bizonylattal nem rendelkezik. A fémhordókban és műanyag kannákban, valamint a főtankban talált üzemanyagot a pénzügyőrök „solvent yellow 124” elnevezésű teszttel ellenőrizték és megállapították, hogy mindegyik jelölőanyagot tartalmaz. A jövedéki törvény szerint a jelölt üzemanyag kizárólag a gazdasági tevékenységet folytató hajó üzemanyagtartályában használható fel, egyéb módon tárolni – például hordókban, kannákban, stb. - tilos.

 

A pénzügyőrök az adózás alól elvont, igazolatlan származású, összesen 2229 liter üzemanyagot jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás keretében, a szállítására használt – kb. 27 millió Ft értékű - uszályt pedig jövedéki eljárásban lefoglalták. A várható jövedéki bírság összege meghaladja a 1.500.000 Ft-ot.

 

2011.09.16 10:44:14   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet