Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Uzsorást fogtak Borsodban

- nyomoz a rendőrség, vizsgálódik az adóhatóság -

 

 

A rendőrség büntetőeljárást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vagyonosodási vizsgálatot indított egy borsodi asszony ellen, aki havonta több százezer forint uzsorakamatot hajtott be. A nő azt állította, hogy a pénzt – amiből többek között ingatlanokat és értékpapírokat vett – a hozzátartozói utalták neki szívességből.

 

Az asszonynál tartott házkutatás során a rendőrség helyi lakosok nevére kiállított személyes iratokat, valamint a nevekhez tartozó pénzösszegek listáit foglalta le. Az uzsoratevékenység miatt a rendőrség nemcsak büntetőeljárást indított, hanem megkereste az adóhatóságot is.

 

A revízió megállapította, hogy közel harmincan rendszeresen utaltak pénzt a nő bankszámlájára, de érkezett rá más személyeket megillető szociális segély, támogatás is. Az asszony tagadta uzsoratevékenységét, állítása szerint az összegekkel a hozzátartozói támogatták. A havi több százezer forintot ingatlanokra, azok felújítására, berendezésére, biztosítási díjakra és értékpapírokra költötte.

 

Az uzsorás összesen több mint tízmillió forint jövedelmet nem vallott be, így a büntetőeljárás mellett jelentős bírságra is számíthat az adóhatóságtól.

 

 

2011.09.19 10:32:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet