Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

3,5 milliós kábellopás a BKV vonalán

Ma délelőtt kábellopás történt a H5-ös (Szentendrei) HÉV Tímár utcai megállójánál. Ezért a H5-ös HÉV-szerelvények várhatóan 16.30-ig csak Kaszásdűlő és Szentendre illetve Békásmegyer között közlekednek. A Batthyány tér és Kaszásdűlő között HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni. A pótlóbuszok a HÉV-vel megegyező sűrűséggel járnak, és a szokásos HÉV-pótló megállókban lehet rájuk felszállni.

Minden bizonnyal a ma délelőtti kábellopás is speciálisan szervezett elkövetők műve. Az utóbbi években jelentősen megnőtt a kábeltolvajok okozta anyagi kár. A kábel- és felsővezeték-rendszer megrongálásával és eltulajdonításával tavaly mintegy 224 milliós kára származott Társaságunknak. Az idei évben eddig 76 millió Ft-os kár érte a BKV Zrt.-t.

Az anyagi károkozáson túl a tolvajok veszélyeztetik a HÉV és villamosközlekedés biztonságos üzemeltetését is, akadályozzák a zökkenőmentes utazást, ugyanis ilyenkor gyakran kell forgalomkorlátozásokat életbe léptetni a helyreállítás időtartamára. A feszültség alatt álló kábelek eltulajdonítása a tettesek számára sem veszélytelen kísérlet, az egyenáramú hálózat érintése ugyanis az áramütésen kívül súlyos égési sérüléseket, tüzet okozhat.

Márciusban még arról számoltunk be, hogy precedensértékű ítélet született kábellopás-ügyben, hiszen 7 vádlott esetében született jogerős bírói ítélet, amikor 1 év 10 hónaptól egészen 5 évig terjedő letöltendő szabadságvesztésre ítélték őket.

A rendőrség közreműködése mellett Társaságunk továbbra is számít utasaink együttműködésére a kábellopások megakadályozása, illetve felderítése érdekében. Ezúton is kérjük kedves utasainkat, hogy amennyiben a BKV vezetékhálózatán bűncselekményre utaló tevékenységet észlelnek, értesítsék azonnal a BKV Zrt. fődiszpécserét a 317-5166-os telefonszámon vagy a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.

2011.09.23 17:08:01   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet