Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

MÁR 3000 LEIGAZOLT GÉPKOCSIVEZETŐ

Egyre nő az igény a megbízható munkaerőre a szállítmányozásban is.

A multinacionális nagyvállalatok, gyártók és logisztikai cégek minden évben jelentős veszteségeket kénytelenek elkönyvelni a közúti szállítmányaik ellen elkövetett bűncselekmények miatt. A nemzetközi Sofőr Azonosító Adatbázis hatékony eszköznek bizonyul a megelőzésben, a rendszer tagjainak létszáma 2011 nyarán elérte a háromezret.

A szervezett bűnözés több százmillió Eurós veszteségeket okoz a nagy értékű és márkás termékek gyártóinak, forgalmazóinak, amelyet végső soron a fogyasztóknak kell megfizetniük. Még a legmodernebb biztonsági eszközök és technológiák sem képesek hatékony választ adni erre a problémára, hiszen nincs olyan szerkezet, amely megelőzhet egy bűncselekményt. A néhány éve elindított Driver Identification Database (DIDb) volt az első olyan megoldás, amely áttörést ért el a logisztikabiztonság eme területén.

A DIDb rendszerbe sikeresen regisztrált gépkocsivezetők létszáma 2011 júniusára elérte a háromezret. A zárt adatbázisba kizárólag a tiszta előélettel rendelkező és megbízható sofőrök kerülhetnek be: előbbit önkéntes alapon a hatóságok segítségével, utóbbit pedig folyamatosan, a munkavégzésük során bizonyíthatják be. A DIDb minősítés igazi értéket jelent a logisztikában, amelynek gyümölcsét már olyan multinacionális vállalatok élvezik, mint a Samsung, a Nokia, a Blackberry, a TNT, a DHL, a Maltacourt, a Kuehne Nagel, a Schenker, a JABIL vagy a Flextronics.

Egyed Orsolya Laura, a SECTRAN hazai operációjáért felelős vezetője elmondta: „Mostanra már a gépkocsivezetők maguk is felismerték a DIDb-ben rejlő lehetőségeket, hiszen a sikeres regisztrációt követően állandó és biztos megbízásokhoz juthatnak olyan nagyvállalatoknál, amelyek egész évben jelentős mennyiségű árut fuvaroztatnak a közutakon.”

A szállítmányozás – a multinacionális cégek működéséből adódóan is – nem ismer határokat. A kelet és közép-európai sofőrök mellett egyre többen kérik a felvételt az Unió nyugati országaiból is. A SECTRAN adatbázisa így magyar, szlovák, román, lengyel, szerb, horvát, bolgár gépkocsivezetők mellett holland, német, francia és spanyol nemzetiségűeket is jegyez. Az online és zárt rendszer – állampolgárságtól függetlenül – állandó felügyeletet és folyamatos minősítést is végez, így a DIDb tagság az egész kontinensen jelentős visszatartó erőt is képvisel.

A Driver Identification Database megközelítésére és a problémára adott válaszára nagy szükség van a logisztikabiztonság, a közúti szállítmányozás területén. A megbízható és becsületes gépkocsivezetőnek nincs alternatívája, legyen szó bármilyen modern biztonsági rendszerről. A bűnmegelőzés kulcsa az ellátási lánc ebben a fázisában az emberi tényező.

 

 

 

 

 

 

2011.06.29 09:29:16   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet