Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

ÜNNEPÉLYES ALAPKŐLETÉTEL ÉS SZERZŐDÉSKÖTÉS A STRAUSS- METÁL -NÁL

A Strauss- Metál két egymással összefüggő sikeres pályázatának köszönhetően megkezdi az építkezést telephelyén.
A DDOP-2010-1.1.1. – Telephely fejlesztési pályázat keretén belül a jelenlegi 3000 m2-es csarnokát további 1700 m2-el bővíti. Ezenkívül beszerzésre kerül: 5 tonnás híddaru, 60m hosszú darupályával , 600kg teherbírású rakodó, hidraulikus és mérleges palettaemelők, AWI hegesztő gép, mágnes talpas fúrógép, magas raktári állványrendszer.
A projekt összköltsége: 225 millió Ft.
A MPA-2011-KKV A mikro és kisvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása c. pályázat keretén belül a létszámot 12 fővel bővíti.

Az építéshez kapcsolódó bontási munkálatok és tereprendezés megkezdődött.
Az ünnepélyes alapkőletételre és szerződéskötésre 2011. 07. 06.-án, szerdán kerül sor, melyre dr. Czomba Sándor államtitkár (NGM) is ellátogat.
Az ünnepélyen részt vesznek továbbá: Páva Zsolt Pécs polgármestere, Janovics László igazgató (BAMKH MK), dr. Hargitai János kormánymegbízott (BAMKH), Dr. Szederkényi Krisztina kabinetvezető (BAMKH). a munkaügyi központ meghívott vezetői, a térség országgyűlési képviselői. A meghívott vendégek beszédét követően Strausz János, a cég ügyvezető igazgatója mond köszöntőt.
Az alapkőletételt követően megkezdődnek az építési munkálatok, melyek az előzetes tervek alapján 2011. év végére be is fejeződnek.
Az új gyártócsarnok lehetőséget biztosít a cég számára a gyártási folyamat során az anyagmozgatási útvonalak optimalizálására, egy korszerű magas raktár és egy alapanyagraktár létrehozására.
Az új tágas gyártócsarnokban nagyobb mennyiségű megrendelések gyors határidővel történő teljesítése, a késztermék és a kooperációs részleg egymás melletti működésének zökkenő mentesebbé tétele érdekében, az európai piacokra történő termelés miatt van szükség.
A cég mind a késztermékek keresletének növekedésére, a külpiacok bővülésére, a jelenlegi és folyamatban lévő szerződéses kapcsolataira alapozva hozta meg a döntést a beruházásról.
A késztermékek piacán a jelenlegi megrendelések, és a jövőbe mutató jelentős termékfejlesztésekre vonatkozó szerződések, a VdS minősítés megszerzése, kooperációs részleg szerződései a bérmunkák és egyéb alkatrészgyártás területén, együttesen biztosítja a beruházás megtérülését.

 


Strauss-Metál
Biztonságtechnika

2011.06.29 15:50:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet