Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Gombokba „csomagolt” kábítószer

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal postaforgalmi szolgálati helyén kockázatelemzés alapján ellenőriztek a pénzügyőrök egy Argentínából Magyarországra küldött csomagot. A küldeményben különféle gombok voltak, azonban azok súlya gyanús lett az áruvizsgálatot végző vámosoknak. Szétbontották az egyik gombot és meglepődve tapasztalták, hogy annak belseje gondosan becsomagolt fehér port tartalmaz.

 

Ezt követően az összes gombot szétszedték, melyekből összesen 0,5 kilogramm fehér por, az előzetes vizsgálatok alapján kokain került elő, melynek feketepiaci értéke kb. 7 millió forint. A megtalált mennyiség több, mint 700 halálos adagnak felel meg.

 

Ezen kívül további két csomagban találtak gyanús fehér port a pénzügyőrök. Ezekről a postacsomagokról kiderült, hogy összesen több, mint 2 kilogramm metamfetamint tartalmaznak. Ez kb. 10 ezer halálos adagra elegendő.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a megtalált kábítószereket lefoglalta és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indított. A postaforgalmi szolgálati helyen a pénzügyőrök az idei évben eddig már közel 30 alkalommal több mint 30 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

 

 

2011.07.01 09:31:28   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet