Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Negyven éves a Rendőrtiszti Főiskola

Elődeink bölcsessége miatt vagyunk ma itt, hiszen az elmúlt negyven év igazolta: jó döntés volt a Rendőrtiszti Főiskola létrehozása – mondta el Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára azon az ünnepségen, ahol az intézmény negyvenéves fennállását ünnepelték.

Felkai László elmondta: a kormányzás abból áll, hogy egy társadalmi problémára megkeressük a választ, a változtatás pedig azt jelenti, hogy máshonnan közelítünk meg egy problémát. A változás nem a múlt, vagy a jelen kritikája – hangsúlyozta az államtitkár annak a felvetésnek a kapcsán, hogy, miért van szükség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozására, ha sikeres az RTF.
Fotó: Botár Gergő

A közszolgálati életpálya körvonalai már megvannak – ismertette Felkai László. A rendvédelmi szerveknél megszűnő korkedvezményes nyugdíj lehetőséget ad arra, hogy ha valakinek az egészségi állapota már nem engedi meg a fegyveres szolgálatot, akkor az a civil közszolgálatban helyezkedjen el. Ezért van szükség - nyomatékosította - egy olyan rendszerre, ahol a képzési elemek kiegészítik egymást és felkészítik a hallgatókat a különböző életpályákon való elhelyezkedésre. A kormányzat nem akar kiszolgáltatott lenni, ezért szeretne egy olyan felsőfokú intézményt létrehozni, ahol ő maga is jelen tud lenni és hosszútávon képes biztosítani a színvonalat – tájékoztatott. Az elmúlt negyven év, dicsőséges negyven év volt, ezt a társadalmi presztízst pedig be kell építeni az új intézménybe is – zárta szavait az államtitkár.

Az eseményen részt vett Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is, aki úgy fogalmazott: az itt folyó képzés színvonala negyven után is eléri azt a színvonalat, melyre joggal lehet büszke az iskola és annak oktatói is.
Fotó: Botár Gergő

A Rendőrtiszti Főiskola számos képzésnek adott helyet az elmúlt években, mégsem változtatott nevet, ami azt jelenti, hogy az elnevezése egyben megbecsültséget is jelent. Magam és a feleségem is tevékenykedtünk itt oktatóként, valamint részt vettem több tanszék felállításában is. Sok minden megváltozott a negyven év alatt, ám a csapatszellem a régi maradt – idézte fel Bakondi György.

Az főiskola egyben tudományos műhely is, hiszen rengeteg publikáció, kutatási anyag született az intézmény falai között. Ha elindul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola méltó partnere lesz.

2011.07.11 10:30:14   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet