Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

GPS felügyelet a Fornettinél

Kontroll alatt a sütis flotta

 

GPS flottafelügyelettel látta el járműveit Magyarország legismertebb látványpéksége, a Fornetti. Az eddig felszerelt közel 100 autó és a szokásos távfelügyeleten messze túlmutató háttérrendszer elsősorban a szolgáltatás színvonalát hivatott emelni, de jelentős költségmegtakarítást is eredményez.

A ma elérhető legfejlettebb GPS flottafelügyeleti szolgáltatással szerelte fel autóit Magyarország legismertebb látványpékség-hálózata, a Fornetti. A rendszer biztosítja a szokásos helymeghatározó funkciókat, de minőségbiztosítási szempontból elengedhetetlen szolgáltatásokat is ad − ismertette a megoldást Varga László, a beszerelést végző és a flottafelügyeleti szolgáltatást nyújtó Secret Control igazgatója.

Az összesen közel 100, eddig felszerelt autó jelentős része szállítójármű, de a területi képviselők autóit is bevonták a rendszerbe. A 3-7,5 valamint 40 tonnás teherautók mellett tehát személykocsik is a szolgáltatás részei, a járműpark igen heterogén.

A kiépített megoldás a fogyasztás, megállás, útvonal és sebesség figyelése mellett a teherautókon raktérnyitás-érzékelőket, kalibrált, hitelesített raktérhőmérséklet-figyelő műszereket is magában foglal. A háttérrendszer ezekhez az információkhoz, érzékelőkhöz automatikus riasztásokat, figyelmeztetéseket is rendel, ha a beérkező adatok a megengedettnél nagyobb mértékben térnek el a kívánatostól.

A járművek mozgását elektronikus menetlevél rendszer is rögzíti, emellett minden autóban helyet kapott egy kapcsoló, mellyel a magán és céges utak egy mozdulattal elkülöníthetők. Ez utóbbi mozdulat természetesen a nyilvántartási, könyvelési rendszerben azonnal más elszámolás alá vonja a megtett kilométereket. Az így kapott eredményeket az erre hivatott vezetők időről-időre ellenőrzik, megvizsgálva, hogy az adott útvonalat az autó valóban a vállalat érdekében tette-e meg.

A fenti rendszer bevezetése óta a Fornetti járműveihez kapcsolódó költségek és adminisztráció érdemben csökkent − számolt be az eddigi tapasztalatokról Bánhidi Attila, a cég kereskedelmi vezetője. A fogyasztás − részben az útvonal-optimalizálás, részben a magánhasználat csökkenése és átlátható elszámolása miatt − mintegy 15 százalékkal esett vissza, ami természetesen a járműpark károsanyag-kibocsátását is ugyanilyen arányban csökkenti.

A kiegészítő funkciók, mint a raktérhőmérséklet figyelése, lehetővé teszik, hogy a vállalat működése, a termékek kezelése és szállítása megfeleljen a legszigorúbb nemzetközi normáknak is. A szakember rámutatott, ez azért is fontos, mert a Fornetti immár 26 országban van jelen termékeivel, így olyan rendszerrel rendelkezhet, mely bárhol, bármilyen minőségbiztosítási normát teljesíteni tud. Tervezzük, hogy az itt kiépült flottafelügyeleti megoldást külföldi partnereinkre is kiterjesztjük − tette hozzá a vezető.

2011.05.26 12:11:37   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet