Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Hamisított áruk Debrecentől Záhonyig

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az elmúlt napokban két helyszínen több mint 36 millió forint értékű hamisított ruházati termékeket foglaltak le.

Debrecenben egy országos hálózattal rendelkező áruházlánc üzletében tartottak ellenőrzést a pénzügyőrök egy szakértővel. Az áruház készletének felmérése közben előkerült több mint 1500 darab olyan póló, sapka, pulóver, nadrág, amelyek hamis márkajelzéssel (NIKE, CAT, CALVIN KLEIN) voltak ellátva.

Tuzséron egy átmeneti megőrzési raktárban tartottak ellenőrzést a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai, amely során egy Törökországból érkezett és Ukrajnába kilépni kívánó - ruházati termékeket tartalmazó - szállítmányt vizsgáltak meg. A legális áruk között több mint 5 ezer darab hamis márkajelzéssel ellátott (LACOSTE, ARMANI, GUCCI, TOMMY HILFIGER) pólót és inget találtak a pénzügyőrök.

A nagy mennyiségű hamisított ruházati termékeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai mindkét helyszínen lefoglalták. Áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt az ügyben a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

A lefoglalt hamis, rossz minőségű ruházati termékek értéke meghaladja a 36 millió forintot.


2011.04.22 09:32:44   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet