Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ferihegyen maradtak az antik festmények

 

 

A Ferihegyi repülőtéren jelentkezett kilépésre egy izraeli utas, aki a tel-avivi járatra kívánt felszállni. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőrizték az utast, amelynek során kézipoggyászában 2 darab antik jellegű festményt, 3 darab bronzból készült szobrot, 2 darab bronz edényt, 1 darab réz feszületet és 1 darab antikvár jellegű fényképalbumot találtak.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előzetes szakvéleményt kért a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól, mivel a tárgyakról feltételezhető volt, hogy koruk meghaladja az 50 évet.

 

A szakvélemény alapján mind a kilenc tárgy a kulturális javak körébe sorolandó, így kivitelük a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyéhez kötött, ezzel viszont az izraeli állampolgár nem rendelkezett.

 

A NAV Repülőtéri Vám- és Pénzügyőr Igazgatósága az összesen csaknem hárommillió forint forgalmi értékű festményeket, szobrot, bronz edényt, feszületet és fényképalbumot lefoglalta, és visszaélés kulturális javakkal bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az izraeli állampolgár ellen feljelentést tett.

 

2011.03.27 11:50:15   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet