Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ukrán cigi volt az elhagyott katonai teherautóban

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az elmúlt éjjel ismét rekord mennyiségű cigarettát foglaltak le.

 

A pénzügyőrök a magyar-ukrán határ közelében lévő Tiszamogyorós térségében ellenőrizték a zöldhatárt, amikor a hőkamerával észleltek egy katonai teherautót, amelynek a nyomába eredtek. A gyanús járműben ülő személyek észrevették a közeledő pénzügyőröket ezért kiugráltak a teherautóból és elmenekültek a helyszínről.

 

A pénzügyőrök a magára maradt URAL típusú terepjáró teherautó rakterét kinyitották, s kiderült, hogy az zsúfolásig tele van ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli cigarettával, amelyet – feltételezhetően - a zöldhatáron keresztül hoztak be Magyarországra.

 

A pénzügyőrök a 105 ezer doboz, közel 70 millió forint értékű cigarettát és a teherautót lefoglalták és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál tavasszal bevezetett új szolgálati rendszer lényege, hogy belterületen, az ország másik részében szolgálatot teljesítő pénzügyőröket a magyar-ukrán határszakaszra vezénylik annak érdekében, hogy a csempészettel próbálkozókra visszatartó hatással bírjon az, hogy ismeretlen pénzügyőrökkel találkoznak a határátkelőhelyeken, illetve a közúti ellenőrzések során. Ennek köszönhető a jelenlegi, illetve a napokban Magosligeten felderített cigarettaszállítmány is.

 

 

 

2011.04.07 08:57:49   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet