Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az e-aláírásról indított konzultációt a Bizottság

 Az elektronikus aláírás és az elektronikus hitelesítés áll a középpontjában annak a nyilvános konzultációnak, melyet pénteken indított útjára a Bizottság.

Az elektronikus aláírásnak, az elektronikus személyazonosításnak és az elektronikus hitelesítésnek az európai egységes digitális piac kialakításában betöltendő szerepéről faggatja mostantól a Bizottság az európaiakat.

Így a testület egyebek között arra kíváncsi, hogy melyek a lakosság és a vállalkozások elvárásai, különösképpen az e-aláírás és az elektronikus személyazonosítás általános hasznossága, a felhasználók és az üzleti szféra konkrét szükségletei, a társadalmi-gazdasági előnyök, az alkalmazási területek és a mobil felhasználás tekintetében.

A konzultációban nagy hangsúlyt helyez a testület az e-személyazonosítás és e-hitelesítés kölcsönös európai elismerésére vonatkozó közös elvekre, a kutatás és az innováció lehetséges szerepére, a biztonsági előírásokra és a szabványosítással kapcsolatos elvárásokra.

A
konzultáció során beérkezett válaszokat a Bizottság az elektronikus aláírásról szóló irányelv felülvizsgálata során, és az e-személyazonosítás és e-hitelesítés kölcsönös elismerésére irányuló kezdeményezés előkészítésekor fogja értékelni.

Az érdekeltek április 15-ig oszthatják meg véleményüket, álláspontjukat.

 
2011.02.21 15:08:35   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet