Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Egyszerűsítene az autók regisztrációs eljárásán a Bizottság

A Bizottság véget vetne annak a bürokratikus rémálomnak, amellyel gyakorta akkor szembesülnek a polgárok, amikor autójukat egy másik tagállamban akarják regisztráltatni, vagy amikor külföldön vásárolt járművüket szeretnék hazájukban nyilvántartásba vetetni.
0Az Európai Bizottság csütörtökön nyilvános konzultációt indított útjára, mely azokat a pontokat kívánja azonosítani, ahol a legnagyobb nehézségekkel szembesülnek a polgárok és a vállalkozások, amikor autójukat egy másik tagállamban akarják regisztráltatni, vagy amikor hazájukban ugyanezt a procedúrát kénytelenek végrehajtani a külföldön vásárolt járművük miatt.

Antonio Tajani, az ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős biztos szerint nem szabadna bonyolult ügyletnek lennie annak, ha valaki a külföldön megvásárolt autóját – ottani használatra – egy másik tagállamba szállítja. Ez a művelet ugyanis manapság gyakorta azzal jár, hogy az adott tagállamban a regisztrációt újra el kell végezni, nem ritkán pedig a vásárlónak duplán kell megfizetnie a regisztrációs adót.

A Bizottság célja a mostani konzultációval az lenne, hogy időt és pénzt takarítsanak meg a fogyasztók és a vállalkozások, valamint a nemzeti regisztrációs hivatalok számára.

 

2011.03.04 11:38:54   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet