Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A frankfurti repülőtért cáfolta a kamerák meghibásodásról szóló sajtóhírt

A frankfurti repülőteret üzemelő cég hétfőn cáfolta, hogy nem működtek a térfigyelő kamerák a múlt hét szerdán történt merénylet idején.


A Die Welt című német lap hétfői számában azt állította, hogy nincsenek felvételek az amerikai katonák elleni merényletről, mert a kamerák meghibásodtak. A merényletben az amerikai légierő két tagja meghalt, két másik pedig életveszélyes állapotba került.

A frankfurti repülőteret üzemelő Fraport AG nevű cég szóvivője az AFP francia hírügynökségnek cáfolta a Die Welt értesülését. "A kamerák működtek, és a rögzített felvételeket átadtuk a nyomozóknak" - jelentette ki Thomas Uber.

A Die Welt egy névtelenül nyilatkozó biztonsági tisztségviselőre hivatkozva írta hétfői számában, hogy a frankfurti repülőtért térfigyelő kamerái nem működtek a merénylet helyszínén, és a támadásról nem készültek felvételek.

Az előző hét szerdán történt merényletben az amerikai légierő két tagja meghalt, másik kettő pedig életveszélyes sebesüléseket szenvedett. A német ügyészség közlése szerint egy 21 éves koszovói férfi volt a támadó, aki egy félautomata pisztollyal támadt az amerikaiakra, az őket szállító kisbusznál.

A "szélsőséges iszlamistaként" jellemzett koszovói férfi az Egyesült Államok afganisztáni katonai akciót akarta megtorolni a támadással - közölte az ügyészség. Emberölés és emberölés kísérlete vádjával indítottak ellene eljárást a német hatóságok. A férfit a rendőrség és egy amerikai katona fogta el, miután pisztolya meghibásodott.

FH

 

2011.03.07 15:31:51   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet