Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Magyar fejlesztés világszínvonalon - MOHAnet

GPRS technológiára épülő készülékek, GSM rendszerrel együtt működő hálózat, minimális költség, széles lefedettség és a legmagasabb színvonalú technika: egy magyar cég sikertörténete, amely most egy új fejlesztés bemutatásán van túl.
Ráncfelvarrást végeztek a MOHAnet fejlesztői: a napokban mutatták be az első magyar fejlesztésű érintőképernyős mobiltelefont, amelynek működése a GPRS technológiára épül, számtalan ergonomikus funkciókkal rendelkezik, mostantól pedig új, esztétikus külsőt kapott.



A cég VARIO MedCare és VARIO Patrol Járőr és őrjárat ellenőrző készülékei, a magyar piacon egyedülálló színvonalon szolgálják a vásárlók igényeit. A VARIO MedCare segély-, nővér-, és személyhívó funkcióval rendelkező, kétirányú hang- és adatkapcsolattal, IP, GPS, GPRS technológia alkalmazásával működő, távolról menedzselhető készüléket 2,2”-os 65ezer színű grafikus kijelzővel, érintőképernyővel látták el. A készülék működése igen egyszerű: segélyhívás esetén, az ügyeletes monitorán megjelenik a védett személy összes adata és az intézkedés folyamata. A készülék egyedi kihangosító rendszere segítségével a kommunikáció (hangtávolságon belül) nem helyhez kötött, így a mobil készülék érzékeny mikrofonja megbízhatóan továbbítja a helyszínről a beszédet, hangokat, zörejeket, hangszórója pedig tolmácsolja a diszpécser kérdéseit és megnyugtató segítséget ígérő szavait. A szolgáltatás teljes értékű kommunikációra épül, amely lehetővé teszi az ügyeletes orvosnak vagy diszpécsernek, hogy meggyőződjék a segélykérés valódiságáról, az intézkedés szükségességéről és sürgősségéről, és meghatározhassa annak módját. Sürgős beavatkozást igénylő események bekövetkeztekor a szolgáltató diszpécsere azonnal értesíti az illetékes mentőszolgálatot, az ellátott szakápolóját, valamint a védett személy közvetlen hozzátartozóit.

 

A készülék egyéb, hasznos funkciók mellett rendelkezik még helymeghatározó GPS/GPRS modemmel, amelynek segítségével a felügyelt személy teljes biztonságban érezheti magát, mivel a készülék vészjelzés esetén elküldi a hívás pontos helyét a felügyeleti állomásra. A távfelügyeleti szoftver a jelzés pontos helyét megjeleníti egy utcaszintű vektorgrafikus térképen. A vonzó külső egyéb kényelmi funkciókkal párosul, hiszen a telefon övre csíptetve is hordható.

 

A készülékhez tartozik egy csuklópántos rádiós pánikgomb, amely segítségével azonnali segélykérést lehet kezdeményezni a készülék 20 méteres körzetében.



A 100%-ban magyar tulajdonban lévő MOHAnet Mobilsystems Zrt. által tervezett és fejlesztett termékek a GPRS rendszert kihasználva korlátlan lehetőségeket kínálnak a különböző alkalmazási területek – vagyon - és tűzvédelmi berendezések, épület-felügyeleti rendszerek, járőrellenőrző rendszerek, személyfelvonók, műszaki berendezések, ital- és áru automaták, játék- és nyerőgépek, mozgó gépjárművek, nővér- és segélyhívó rendszerek – távfelügyeleti szolgáltatásainak nyújtásához, melyhez az alkalmazott technológia országos lefedettséget biztosít.

 

A jelenkor legmodernebb és legbiztonságosabb átjelzési formái közül legjobban a GPRS (General Packet Radio Service) terjedt el. Népszerűsége egyrészt a kétirányú nyugtázott adatátvitelnek köszönhető, mely fokozottabb biztonságot garantál, mint az eddigi adatátviteli rendszerek, másrészt pedig a mobilszolgáltatók vezeték nélküli hálózatán keresztül szinte bárhonnan – minimális üzemeltetési költségek mellett – azonnal elérhető.

 

 

Szabados Melinda

2010.12.20 18:51:48   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet