Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Pénzügyőrök találták meg a MÁV-tól ellopott fémoszlopokat
A pécsi Vám- és Pénzügyőri Hivatal járőrei az elmúlt napokban ellenőrzést tartottak egy fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező pécsi székhelyű gazdálkodó telephelyén. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállapították, hogy a telephelyen tárolt fémek közül 1000 kg vegyesfém oszlopszerkezetet feltételezhetően a MÁV-tól loptak el.
 
Az engedélyköteles anyagok származását a helyszínen hitelt érdemlő beszerzési bizonylattal, a fémtörvényben előírt átvételi jeggyel igazolták, amely szerint a lefoglalt fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot egy magyar állampolgár értékesítette a fémkereskedő részére, mint saját tulajdonú fémet.
 
A megtalált oszlopszerkezetet a vámhatóság lefoglalta, és a magyar állampolgár ellen fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra, vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyag ötvözetére elkövetett lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint ismeretlen tettes ellen fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra, vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyag ötvözetére elkövetett orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.
2010.12.01 13:15:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet