Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az Őrmester tervezte és telepítette a Győr-sashegyi regionális hulladékkezelő központ RFID azonosító és védelmi rendszereit.
Az Őrmester Nyrt., átadta a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás objektumainak teljes védelmi rendszerét. A cég a hagyományos vagyonvédelmi feladatok teljesítése mellett telepített egy komplex RFID technológián alapuló, a hulladék-feldolgozás folyamatát követő és adminisztratív rendszert. A rendszer segítségével Győr és a kapcsolódó települések lakossági hulladékszállításának és feldolgozásának teljes folyamata vált követhetővé és dokumentálttá. A 137 millió forint értékű projektet az Őrmester Nyrt. több részletben, 7 hónap alatt adta át a megrendelőnek.
A Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2008. évben Európai Uniós pályázatot nyert a teljes hulladékgazdálkodás átalakítására a korszerű előírásoknak megfelelően. A Társulás - amelybe Győr és még 111 település tartozik - a projekt keretén belül kiépítette a hulladékkezelő központot, a hulladékudvarokat és az átrakó állomásokat. A fejlesztés vagyonvédelmi és folyamatkövető rendszerének kiépítését - nyílt közbeszerzés útján - az Őrmester Vagyonvédelmi Nyrt. nyerte meg.
Az Őrmester a projekt első fázisában készítette el a győri Sashegyen a Hulladékkezelő Központ biztonsági rendszereit. A rendszer három eleméből az első az RFID technológián alapuló beléptető és azonosító rendszer, illetve a hozzá tartozó informatikai háttér kialakítása volt. Ez adja a Központ működésének alapját: a telephelyi rendszer, illetve a hulladékgyűjtő konténereken elhelyezett chip-ek segítségével az udvarokból történő hulladékelszállítás folyamata automatikus módon nyomon követhető. A Központban telepített rendszer második eleme az egész területet lefedő videós megfigyelő rendszer, amellyel vizuálisan is megfigyelhető és rögzíthető az teljes folyamat: a mérlegeléstől az ürítésig, illetve a hulladék feldolgozása. A rendszer harmadik eleme a hagyományos vagyonvédelem körébe tartozó behatolásjelző.
A második fázisban készült el a negyvenkét Hulladékudvar vagyonvédelmi rendszere. A videós megfigyelőrendszer képeit egy speciális GSM jelátvitelű rendszer közvetíti a győri központba, míg a behatolásjelző által leadott jeleket 24 órában figyelik duplex módon.

A projekt harmadik fázisában a két Átrakó Állomáson az Őrmester Nyrt. által telepített rendszerek segítségével a két telep teljesen automatikus működésűvé vált: beléptető rendszerrel, informatikával ellátva, ahol minden dokumentáció elkészíthető, adminisztratív munkatársak nélkül. Ezeken az állomásokon is működik a videós megfigyelő és a behatolásjelző rendszer.
2010.12.08 16:41:06   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet