Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Magyarországra látogatott az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottsága
Az Európai Parlament Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottsága (ITRE) a magyar soros elnökségre való felkészülés jegyében 2010. november 29-30-án kétnapos látogatásra érkezett Budapestre. A bizottságok delegációit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Kovács Tamás Iván, Kovács Pál és Olajos Péter helyettes államtitkárok fogadták.
 
Az Európai Parlament delegációját Herbert Reul, az ITRE európai néppárti elnöke vezette, de részt vettek a hétfői kötetlen munkaebéden Herczog Edit és Gyürk András magyar EP-képviselők is. A magyar kormány képviselői bemutatták a soros magyar elnökség kiemelt prioritásait, az Európai Parlament tevékenységét is érintő legfontosabb dossziék tervezett előrehaladását.
 
Az infokommunikációs területen a soros elnökség alatt Magyarország feladata lesz az Európai Digitális Menetrendben (Digital Agenda for Europe) kijelölt kulcsintézkedések megvalósítása, így a menetrend első évének eredményeiről szóló összesítő kiadása és a 2011 júniusában megrendezendő Digitális Közgyűlés megszervezése is. Kiemelt témája lesz 2011-nek az információbiztonság: az Európai Digitális Menetrend részeként az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) legújabb kihívásokat is figyelembe vevő modernizálására is sor fog kerülni.
Ugyancsak kiemelt témaként fog jelentkezni a magyar elnökség idején a Galileo-program keretében megvalósuló PRS-hez (kormányzati ellenőrzésű szolgáltatáshoz) való hozzáférés részletes szabályainak meghatározása.
 
A magyar soros elnökség kiemelt prioritásként kezeli majd az egységes európai energiainfrastruktúra kialakítását támogató kezdeményezéseket, a fenntartható fejlődés és energiatakarékosság előmozdítására irányuló törekvéseket, valamint a fogyasztókkal és a fogyasztói jogvédelemmel kapcsolatos tennivalókat. A magyar elnökség alatt napirendre kerülő éghajlatváltozással kapcsolatos témák körében az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény által kijelölt kulcsintézkedések megvalósítása, valamint az ezzel kapcsolatos uniós álláspont koordinálása a magyar elnökség legfontosabb feladata.
 
 
 
2010.12.01 11:15:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet