Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Egyre többen tartoznak tartósan az APEH-nak
Egyre vállalkozás és magánszemély kerül fel az APEH-nak tartósan tartozók listájára: szeptember végén 1.912 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.307 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl adóhatóságnak - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból. Míg 2009 végén még csak 1.655 vállalkozás szerepelt a listán, szeptember végén már 15,5 százalékkal több; a nyilvántartott magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma is 11,9 százalékkal gyarapodott 2009 végéhez (2.955) képest. A harmadik negyedévben a céges lista 118 névvel, a magánszemélyeké 35-tel bővült.

//

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós - a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó - adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.
 
A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 33,07 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 191,2 milliárd forinttal tartoztak szeptember végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 224,3 milliárd forintra rúgott. A valóságos tartozások azonban sok esetben ennél jóval nagyobbak lehetnek. A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.912 cégből 137 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.476 felszámolás, 81 pedig végelszámolás alatt áll, vagyis nem sok bevételre számíthat tőlük az APEH. A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető.
 
Továbbra is a tartós adósok között van a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., amelyek felszámolás alatt állnak. Rajta van például a vállalati listán többek között a Transelektro Ganz-Röck Kazán-és Erőművi Berendezések Zrt., a Budapesti Vegyiművek Zrt., a felszámolás alatt álló Cornexi Élelmiszeripari Zrt., Herz Szalámigyár Zrt. és a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány.
 
A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való fura nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve, s az első kettőt kivéve felszámolás alatt állnak: 30 Búgócsiga 100429 Draugyreg Kft., Búgócsiga 100626 Gnikoiprocs Kft., Agyő Április Szolgáltató Kft., Bedőlt Ezis Válságban Lévő Kft., Bedőlt Office Válságban Lévő Kft., Hasitasi Hármas Kft., Hasitasi Négyes Kft., Hasztalan Négyes Kft., Kacifánt Babér Kft., Kidőlt Tibhcet Kft., Rapidend Egy Válságban Lévő Kft., Sokasara Delta Kft., Sokasara Május Szolgáltató Kft., Sokasara Mars Kft., Sokasara Szaturnusz Kft. A 15 vicces kedvű - egymástól vélhetően nem független - cégtulajdonos a 100 milliós küszöbbel számítva együttesen várhatóan legalább 1,5 milliárd forintot húz ki az adófizetők zsebéből.
 
(MTI)
2010.10.29 11:47:31   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet