Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Varázsszőnyeg? Nem jó! Túl lassú! Aki átélte, már tudja, aki még nem, rettegve gondol rá!

Varázsszőnyeg?

Nem jó! Túl lassú!

Aki átélte, már tudja, aki még nem, rettegve gondol rá!

Mit tegyek, ha éppen nyaralok és a riasztóm betörésjelzést küld?         Vajon valóban van ott valaki?

A szívverés felgyorsul, a gyomor összeszorul, a tenyér izzadni kezd. A tehetetlenség érzése megbénítja a testet, blokkolja az agyat. Minden, ami eddig biztos volt, bizonytalanná válik. Ilyenkor még az ateista is megtér és öntudatlanul is kiszalad a száján: Uram! Add, hogy ne legyen baj! Bárcsak láthatnám, hogy mi történt!

Itt a lehetőség! Van olyan riasztóközpont, amelynek a szemén át láthatjuk a szobát és fellélegezhetünk, ha nincs ott senki és cselekedhetünk, ha megbizonyosodtunk a betörés tényéről.

Kérem, képzelje el azt a megnyugtató érzést, hogy a lakásában történtekről azonnal riasztást kap. A riasztórendszere felhívja, hogy az előbb érkezett SMS fontos és a beérkező SMS-ből megtudhatja, hogy hol és mi váltotta ki a riasztást. Mire feldolgozza a riasztás tényét, a  telefon  újabb üzenetet fogad. A beérkező MMS képeiből egyértelműen eldönthető, hogy volt-e valaki a szobában a riasztás pillanatában .  A  tévedések  kizárására felhívja  a Jablotron kamerát és belehallgat  a védett térbe, mert az elkövető arra nem számít, hogy a hangja is lebuktathatja. Ha mégis hallott valamit, utasítja a kamerát az aktuális kép elküldésére. Amíg a képre vár, megnyitja  az e-mail fiókját és  megnézi a riasztás pillanatát mutató videót.  A videó és az új képek alapján megalapozott döntéseket hoz és cselekszik.

Az EYE-02 egy színes kamerával kombinált Jablotron OASIS GSM kommunikátoros riasztóközpont.  A működési elve dióhéjban a következő: Amikor az EYE-02-höz illesztett külső érzékelők (nyitásérzékelő, mozgásérzékelő, füstérzékelő… stb), vagy a beépített belső érzékelők (mozgásérzékelő, rezgés érzékelő, üvegtörés/légnyomásváltozás érzékelő)  egyike  aktiválódik, vagy a kamera előtti tér képében változás történt, a kamerával összeépített OASIS központ megkezdi a videofelvételek rögzítését és riaszt.  A riasztás lehet hangos, ha külső hangjelző van telepítve, de lehet néma is.  A GSM kommunikátor tájékoztatja az értesítendő személyeket a riasztásról, a célszemélyekhez rendelt kommunikációs csatornákon keresztül. Természetesen választható, hogy milyen eseményre kit és hogyan értesítsen a rendszer. Lehetőségünk van SMS, MMS (képek) és         e-mail (video) értesítést kiválasztani. A beérkező SMS és MMS jelzésre figyelmeztető hívás is beállítható.
Az EYE-02-ről részletes leírást és technikai paramétereket a www.jablotron.hu honlapon talál.

       

2010.09.18 18:57:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet