Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Ipari kémek: a gyanú szerint 11 ezer adatfájlt töltöttek le
 
A Fővárosi Bíróságon folytatódik annak a négymilliárdos ipari kémkedési ügynek a büntetőpere, amely a kémiai reagenseket gyártó Diagon Kft. sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt indult; bár a védelem szerint a cégnek nem voltak ellopható szabadalmai, egy friss indiai üzletkötés épp ennek ellenkezőjéről tanúskodik - írta a Népszava.
 
A Diagon Kft. egykori vezető beosztású alkalmazottai – a vádirat szerint – eltulajdonították a vállalat legféltettebb titkait - számolt be a lap.
Harmath Sándor Gábor elsőrendű és Torma Lajos másodrendű vádlott tizenegyezer különféle adatfájlt töltött le saját számítógépére, illetve, mint kiderült, az adatok felkerültek új munkahelyük, a konkurens Diachem Kft. számítógépére is. Ez az a cég, amely az ügyészség szerint profitálhatott volna az ipari kémkedésből - írt a Népszava. A lap szerint ezért Pallai Zsolt, a Diachem ügyvezetője a harmadrendű vádlott.
A Diagon feljelentésére 2008 májusában Ferihegyen tetten érték a Moszkvába készülő Harmathot, akinek laptopján megtalálták az adatbázist. A védett technológiát, szabadalmat – a vád szerint – a Diagon orosz üzleti partnere számára kívánták átadni - írta a Népszava.
2010.09.20 14:22:24   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet