Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Több napra leáll a Csömöri HÉV a kábellopás miatt

 

Több százmillió forintos anyagi kárt okoznak a BKV-nak a kábel-tolvajok
 
Rekord mennyiségű kábelt loptak el a hétvégén a Csömöri HÉV vonalán. Azon túl, hogy a magasfeszültségű vezetékek levágása, megrongálása bizonyos esetekben a forgalomban jelentős akadályt jelent, sőt akár komoly balesetveszély forrása is lehet, súlyos anyagi kárt okoznak a BKV-nak a  kábel-tolvajok.
 
A Csömöri HÉV vonaláról körülbelül 1 km hosszú tápkábelt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, mintegy 11 millió forintos kárt okozva ezzel a BKV-nak, és több napos kényelmetlenséget, bosszúságot az utasoknak – előreláthatóan szeptember 28-ig buszpótlás szükséges az érintett szakaszon.
 
Az elmúlt pár évben egyre több és egyre nagyobb értékben követnek el kábellopásokat a BKV és az utasok kárára. A BKV az esetek felderítése érdekében együttműködik a rendőrséggel és a Vám és Pénzügyőrséggel, a bűnmegelőzés érdekében pedig – többek között – éjszakánként kémvillamosokkal is ellenőrzik a forgalmi területeket – miközben a vonalak teljes és állandó őrzését gazdaságossági okok miatt lehetetlen megoldani.
 
2007 óta a HÉV ágazatban több mint 160 eset történt, esetenként – átlagosan – közel 3 millió forint értékben. De előfordult már az is, amikor egyetlen alkalommal közel 30 és félmillió forint kárt okoztak a tolvajok. Az eltulajdonított vezetékek értéke – a villamos és troli ágazatban – 2010-ben már elérte a 100 millió forintot, és a tettesek egyelőre ismeretlenek.
 
Ezúton is kérjük Utasainkat, hogy amennyiben a BKV vezetékhálózatán szokatlan tevékenységet észlelnek, értesítsék azonnal a BKV Zrt. fődiszpécserét a 317-5166-os telefonszámon, vagy a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.
 
BKV
 
 
2010.09.28 10:28:34   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet