Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A Stuxnet vírus Kínában több millió számítógépet támadott meg
Több millió számítógépet támadott meg Kínában is a Stuxnet vírus - jelentette csütörtökön a kínai média. Az Új Kína hírügynökség értesülése szerint hatmillió számítógép esett a rejtélyes és különösen összetett vírus áldozatává. A vírus célja kifejezetten az ipari üzemek számítógépes rendszereinek szabotálása. Nem személyes adatokat akarnak vele ellopni, hanem az ipari berendezéseknek akarnak károkat okozni - idézett a Global Times című, angol nyelvű kínai újság egy informatikust. A lap úgy tudja, hogy komolyabb károkat eddig nem okozott a vírus Kínában.

//

A Stuxnet kifejezetten a német Siemens vállalat egy programja után kutat a kiszemelt számítógépekben. Eddig elsősorban iráni ipari létesítményeket támadott meg, de szakértők szerint júniusi felbukkanása óta megjelent Indiában, Indonéziában és Pakisztánban is. Egyes feltevések szerint Irán első atomerőművét, az orosz segítséggel megépült busehri erőművet próbálták tönkretenni a vírussal.
 
Teheránban szerdán bejelentették, hogy két-három hónapot késik a busehri atomerőműben termelt elektromos áram bekötése az országos hálózatba. Hangsúlyozták azonban, hogy a késésnek nincs köze a Stuxnet vírushoz, amely az atomerőmű központi komputerét nem támadta meg.
 
 
(MTI)

 

2010.10.01 15:38:45   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet