Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Öt-tíz százalékkal nőtt a bűncselekmények száma Szolnok megyében

Öt-tíz százalékkal nőtt a bűncselekmények száma Szolnok megyében 2011-ben a tavalyi adatokhoz képest - mondta Farkas József megyei rendőrfőkapitány az év tizenegy hónapjának bűnügyi statisztikája alapján pénteki sajtótájékoztatóján, Szolnokon.


Jellemző még az idei évre, hogy kevesebb rablás történt, viszont elszaporodtak az alkalmi, kisebb értékre elkövetett lopások - közölte az ezredes.
A rendőri vezető hozzátette: bár a bűnesetek száma nőtt, sikerült megállítani a bűnözés növekedési tendenciáját, amelyet a 2010-es 20 százalékos emelkedés jellemzett.
Farkas József az alkalmi lopások kapcsán arról beszélt, hogy ezek a bűncselekmények az érték miatt ugyan kisebb súlyúak, de azok hatása mégis erőteljes, mert az állampolgár számára sok bosszúságot okoz, ha ellopják a pénztárcáját, az iratait vagy feltörik a gépkocsiját.
Bejelentette: a 2011-es év kiemelt bűnesetei közül a jövő év első hónapjában lezárják a nyomozást a Tiszabőn szociálpolitikai támogatással épült lakásokkal összefüggő csalás ügyében. A bűnesetnek jelenleg kereken 300 gyanúsítottja van, és 400 esetben sikerült a bűncselekményt bizonyítania a rendőrségnek.
Az öcsödi darabolós gyilkosságként elhíresült bűnügyről a főkapitány azt mondta: a nyomozás lezárása áprilisban várható.
Farkas József jelezte: a meggyilkolt szolnoki házaspár ügyében a rendőrség továbbra sem ad tájékoztatást, mert azzal a bizonyítási folyamatot nehezíthetnék meg, és nem akarnak a védőügyvédeknek ily módon segítséget adni.


2011.12.16 14:32:52   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet