Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Elérhető biztonság

Naponta érkeznek olyan hírek, amelyek az informatikai biztonság fontosságára és szükségességére hívják fel a figyelmet.

A legtöbb vállalat továbbra is a biztonság miatt aggódik – derült ki az IDG Enterprise egyik felméréséből.

Ezen a héten Fehér Krisztián, a NetLock Kft. termékmenedzsere kommentálja szakcikkünket: Biztonság mindenek felett

A tapasztalatok szerint azonban a vállalatok egy része mégsem gondoskodik megfelelően a biztonságról. Természetesen ugyanekkora felelősség terheli a felhasználókat, akik közül sokan szintén figyelmen kívül hagyják a veszélyeket. Az adatszivárgásokról és az azzal kapcsolatos visszaélésekről mindkét fél együttesen tehet.

Érdemes tehát a cégeknek is végiggondolniuk, mindent megtesznek-e a kockázatok csökkentéséért. Az egyik legfontosabb lépés a biztonságos működés felé az SSL technológia alkalmazása. Sok esetben a webhez kapcsolódó céges szerverek és alkalmazások adatai az interneten utaznak, titkosítatlanul. Ezen a ponton erősíthetjük a vállalat működésének biztonságát azáltal, hogy az SSL alkalmazásával titkosítjuk ezeket az utazó információkat és adatokat.
 



Fehér Krisztián - termékmenedzser, NetLock Kft.


A technológia minden olyan kisebb vagy nagyobb szervezet számára ajánlott, amely működése során a webet (is) használja adatainak továbbítására, valamint ügyfelei és partnerei kezelésére – különösen abban az esetben, ha ezen adatok titkossága fontos szempont. Ide tartoznak az e-ügyvitellel, illetve e-kereskedelemmel foglalkozó cégek, például webshopok, továbbá a webes csoportmunkát, távoli munkavégzést támogató vagy kritikus levelezéseket folytató cégek, online felületen beszerzéseket, tendereket vagy aukciókat végző vállalkozások, nyilvános wifi-hálózatot szolgáltatók (közösségi terek, HO-RE-CA egységek, hotspotok), webszervizt alkalmazó, illetve levelezést webes felületen keresztül is használó vállalatok. Szintén érintettek az ügyfélkapuval rendelkező, belépést regisztrációhoz kötő, ügyféladatokat bekérő, kifejezetten online szolgáltatásokat nyújtó cégek, valamint a felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatok.

A NetLock kiemelten fontosnak tartja ezt a területet. Álláspontunk szerint a vállalatok webes működése elképzelhetetlen az alapvető informatikai elemek biztonságos kialakítása nélkül, beleértve a tűzfalak és vírusirtók használatát, illetve a szoftveres és hardveres védelmeket. Az SSL technológia ezek között annyira alapvetőnek számít, hogy általános szabványként szolgálja az informatikát, így elérhetősége könnyű és egységes. Hiszen a szervezetek egy megbízható hitelesítésszolgáltatótól vásárolt SSL tanúsítvánnyal egyszerűen gondoskodhatnak a szerver-kliens kommunikáció biztonságáról.

Éppen ezért a NetLock minden lehetséges módon igyekszik hozzájárulni az SSL minél szélesebb körű elterjesztéséhez. Képviseltetjük magunkat a megfelelő szervezetekben és érdekérvényesítő testületekben, alapító tagja vagyunk például a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Fórumnak.

Emellett több módon is segítjük a hozzáférést a technológiához, többek között a megfelelő ár biztosítása és az egyszerűen használható rendelési és kapcsolódási felületek, illetve a megfelelő értékesítési csatornák kiépítése révén. Folyamatosan fejlesztjük a területet és a kapcsolódási lehetőségeket, például hamarosan megnyílik a nagykereskedelmi értékesítési csatornánk, teljesen megújul az automata SSL rendszerünk, és egyéb újdonság is várható a jövő év elején.

A fent említett cikkben azt tanácsolják, ne a bizalomra építsünk. Ez fontos alapszabály az internetes biztonság esetében, azonban a felhőszolgáltatások során vannak olyan szolgáltatási pontok, amelyeknél a bizalom is alapvető építőkocka. Erről gondoskodik egy hitelesítésszolgáltató, aki különböző SSL tanúsítványtípusokkal garantálja a látogatók, ügyfelek és partnerek számára, hogy megfelelő mélységben tanúsította a weboldal tulajdonosát. Ezzel együtt természetesen minden webes tevékenység mellett ajánlott az óvatosság – és az SSL, amely segít a vállalatok számára a biztonságos e-ügyvitel és e-kereskedelem alapjainak megteremtésében, a weboldalukon és szerverükön zajló adatforgalom védelmében, az interneten továbbított adatok titkosításában, valamint az adathalászat megakadályozásában. Az SSL technológia alkalmazása tehát mind hitelességi, mind biztonságtechnológiai szempontból elengedhetetlen része a komplex, webet is érintő biztonsági stratégiáknak.

 

 

computerworld.hu

 

 

 

2013.12.18 10:48:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet