Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Átláthatóbb biztonsági felület Google-fiókokhoz

Apró, ám annál hasznosabb fejlesztést élesített a Google a felhasználói számára, amelyen nyomon követhetik online aktivitásaikat és ha valamelyiket gyanúsnak találják, megtehetik a szükséges intézkedéseket.

Egyre többen használják Google-fiókjukat több eszközről, amely megnöveli a biztonsági kockázatokat is, a rendszergazdáknak pedig extra munkát ad. A vállalat most egy apró, de annál hasznosabb fejlesztést mutatott be, olyan felületet, ahol akár az egyéni felhasználók, akár a Google Apps fiókokat kezelő rendszergazdák egy helyen nézhetik meg a csatlakozó eszközöket.

A felületen könnyen áttekinthető formában látható, hogy egy adott Google-fiókba épp milyen eszközről és milyen földrajzi helyről van valaki belépve, illetve hogy az elmúlt 28 nap során milyen más eszközökről és lokációkról érte el a Google-fiókját. Így első látásra is kiszúrhatók a gyanús hozzáférések, ha például valakinek egy támadással eltulajdonították a felhasználói nevét és jelszavát, és megpróbáltak vele visszaélni, az a Devices and activity panelen rögtön látszik.

A felületről megtekinthető az összes csatlakozó eszköz neve, PC-k esetén azok az alkalmazások, amelyekből a Google-fiókot elérték, valamint az Androidot futtató telefonok és tabletek esetén elindítható a Device Manager segítségével a helymeghatározás, illetve lehetőség van az eszköz tartalmát törölni, illetve a Google-fiókhoz való hozzáférési jogosultságát is azonnal visszavonni. Ha "nagyobb a baj", akkor pedig egy kattintással elérhetők a biztonsági beállítások, ahol megváltoztatható a Google-fiókhoz tartozó jelszó, bekapcsolható a kétfaktoros azonosítás, illetve ellenőrizhetők és adott esetben módosíthatók a különféle jogosultságok is.

A Security Wizard valójában az eddig különféle helyeken kínált biztonsági beállításokat egyben, egy lépésről lépésre haladó, viszonylag "bolondbiztos" felületen tálalja a felhasználók, illetve a vállalati Google-fiókok adminisztrátorai számára. Frissült a Google beállítási dashboardja is, amely a fiókkal, illetve a változatos Google-szolgáltatásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat jeleníti meg egy könnyen áttekinthető nézetben.

 

forrás: hwsw.hu

 

 

2014.11.26 08:53:35   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet