Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

„Jól kitervelt bűntény volt” a Sony megtámadása

A Sony Pictures rendszerét ért támadás hatalmas port kavart. Miután a cég biztonsági adatai, jelszavak, a könyvelés és kiadatlan filmek is napvilágot láttak eljött az ideje, hogy elkezdődjön a szálak felgöngyölítése. Ehhez pedig végre már a Sony-nak is van szava, ám úgy látszik, hogy mindenek előtt a kritikának szeretnék elejét venni.

A Sony Pictures Entertainment végre nyilvánosságra hozott némi információt a céget nemrégiben ért nagyszabású hacker támadással kapcsolatban, melynek során kényes, dolgozói adatok és filmek kerültek nyilvánosságra.

Az eset kivizsgálásában a Mandiant segített a Sony-nak, akik a vállalat szerint azt állapították meg, hogy „természetében példátlan támadás történt”, mely „kimutathatatlan a standard ipari antivírus szoftverekkel”.

Látszólag azonban ezek a nyilatkozatok megkreáltak és azt sejtetik, hogy a Sony szeretné mindenek előtt elejét venni a kemény kritikának, melyek esetleg jogosan érhetnék internetes biztonsági rendszerüket. A Mandiant állításaival egészen odáig mentek, hogy a támadás célja „nemcsak az adatok kiszolgáltatása, de nagymennyiségű virtuális tartalom megsemmítése volt.”

Az FBI ezt követően kiadott egy figyelmeztetést, mely a többi vállalat figyelmét hívja fel a veszélyre. További táptalajt ad a találgatásoknak a támadással gyanúsított Észak-Korea kommentárja az üggyel kapcsolatban. Bevallásuk szerint nem ők álltak a dolog hátterében, azonban nagyon is „jogosnak” tartják a Sony által elszenvedett károkat.

 

forrás: itmozaik.hu

 

 

 

2014.12.10 08:49:42   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet