Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Magyar szakember az Interpol Végrehajtó Bizottságában

2016. november 10-én az Interpol 85. közgyűlésén Dr. Hegyaljai Mátyást, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkárát választották meg a szervezet Végrehajtó Bizottsága európai tagjának.

A választás eredménye nagy siker a magyar rendőrdiplomácia történetében. Ez az első alkalom, hogy a 190 tagállamot tömörítő Interpol 13 tagú Végreható Bizottsága tagjai közé magyar szakember került. Dr. Hegyaljai Mátyás 2013-ban az Európai Bizottság elnöki pozícióját töltötte be a szervezetnél. Helyettes államtitkári kinevezése előtt, rendőri pályafutása során az Interpol Magyar Nemzeti Irodánál, az Európai Unió mellett működő brüsszeli magyar Állandó Képviseleten és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnál töltött be vezetői beosztásokat.


A több mint 164 ország mintegy 830 rendőri vezetőjének részvételével zajló 85. közgyűlésen a Végrehajtó Bizottság regionális tagjai mellett a kínai Meng Hongvejt választották meg az Interpol új elnökének, továbbá a terrorizmus elleni küzdelem részeként határozatokat fogadtak el a biometrikus azonosítók rögzítésének és tárolásának megkönnyítése érdekében.


BM

2016.12.10 15:31:23   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet