Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Biztonság Hete: Több, mint huszonötezer résztvevő

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kezdeményezéseként, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen létrehozott rendezvénysorozatról készült filmeket pedig máris több mint 1,1 millióan nézték meg a You Tube-on.

Az első évben még csak Budapesten és Pest megyében megrendezett témahét második alkalommal vált országos rendezvénysorozattá. Idén szeptember 23-28 között a másfél tucat helyszínen a szervezők becslése alapján több mint huszonötezren vettek részt, alapvetően a leginkább megcélzott korosztály, az általános iskolások. A programhét távlati célja, hogy a balesetmegelőzést segítő tudatos magatartás és gondolkodásmód fokozatosan beépüljön az oktatásba, és szeptemberben egy hét a közoktatási intézményekben a biztonságtudatosság elmélyítéséről is szóljon. Az elmúlt három év rendezvényeiről készül filmeket a hétfői napig több mint 1,1 millióan tekintették meg a You Tube-on (https://www.youtube.com/channel/UCPzf22ufanEy1DP7Zj27F0A/about). Az idei programok nézőinek a száma pedig már meghaladja a félmilliót. A Biztonság Hete üzeneteiről, rendezvényeiről és a hozzá kapcsolódó eseményekről az országos és a helyi, elektronikus, online és offline médiában több mint száz alkalommal számoltak be. (A MABISZ a tematikus hét Nemzeti Közszolgálati Egyetemre szervezett megnyitásához időzítette az e-kárbejelentő legújabb, külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károk bejelentésére, valamint CASCO-s kárrendezés megkezdésére is alkalmas verziójának elindítását. A szövetség az általános iskolai tanároknak meghirdetett, a biztonság témaköréhez kapcsolódó óravázlat-pályázata díjátadóját is ezen a napon tartotta.)

A Biztonság Hetén az egyes budapesti és megyei helyszíneken az általános iskolás gyerekek és tanáraik a mindennapok biztonságát szolgáló-segítő és a közlekedési balesetek esetén érintett szakmai szervezetek képviselőivel találkozhattak. Idén már több mint kéttucat szervezet csatlakozott a témahéthez és képviseltette magát a különböző helyszíneken - a rendőrség és katasztrófavédelem, illetve a vöröskeresztes szakdolgozók mellett például az élelmiszer, illetve a vízbiztonsággal, közlekedésszervezéssel foglalkozó hatóságok, intézmények, de piaci szereplők is. A látványos bemutatók mellett biztosítási szakemberek hívták fel a gyerekek figyelmét a mindennapi kockázatokra, veszélyekre, azok helyes kezelésére, a balesetek megelőzésének fontosságára és módjára. A biztonságot a lehető legszélesebb értelemben tekintve a Biztonság Hetén szó volt élelmiszerbiztonságról, biztonságos hulladékkezelésről, erdőtüzek megelőzéséről, az árvizek elleni védekezésről, a vagyonbiztonságról, és a munkahelyi balesetek megelőzéséről is. A szombati záróeseménynek idén is Újbuda önkormányzata adott otthont a Bikás parkban, ahol a több ezer látogatót a kiállítók mellett színvonalas programok (pl Hegedűs László sokszoros triálos magyar bajnok showműsora) szórakoztatták.

A tematikus hét időzítése igazodik ahhoz, hogy szeptember második felére esik a gyermekek világnapja, a biztosítás világnapja és az EDWARD nap. Utóbbit a közúti rendőrség nemzetközi szervezete (TISPOL) kezdeményezte, s a figyelemfelhíváson túl az a célja, hogy legalább ezen – az Európa-szerte minden országban megrendezett – napon senki ne veszítse életét Európa útjain. Ebben az évben az EDWARD nap szeptember 26-ra esett.

2019.09.30 20:25:48   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet