Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Digitális személyazonosítás

HITELESÍTÉS: A francia állampolgárok okostelefonjuk segítségével digitális azonosítót hozhatnak létre az Alicem alkalmazás segítségével
Az új digitális személyazonossági szolgáltatás, amelyet a francia kormány idén vezet be, az NFC útlevél olvasását fogja használni, hogy az állampolgárok okostelefonjuk segítségével biztonságosan regisztrálhassák magukat a rendszerbe.
"Emmanuel Macron elnök kormánya az Alicemnek nevezett személyazonosító program kihirdetését tervezi novemberben, még az eredeti karácsonyi cél előtt is" - jelentette a Bloomberg.
„Azonosítót egy egyszeri regisztrációval hozzák létre, amely úgy működik, hogy összehasonlítja a felhasználó fotóját biometrikus útlevelükben egy alkalmazásban készített szelfi videóval, amely kifejezéseket, mozgásokat és szöget rögzít. A telefon és az útlevél a beágyazott chipeken keresztül kommunikálnak. ”
Az új szolgálatot 2019 májusában jelentették be, és június óta teszteli a francia belügyminisztériumon.
A cél az, hogy lehetővé tegyék a polgárok számára, hogy biztonságosan hitelesítsék magukat a FranceConnect-en keresztül elérhető 500 plusz szolgáltatás bármelyikén, amely egy kormány által támogatott online szolgáltatási átjáró, amelyet kormányhivatalok és magánszektorbeli vállalatok, köztük a bankok használnak.
Az Alicem okostelefon alkalmazás lehetővé teszi „bárki számára, aki úgy dönt, hogy használja, hogy biztonságosan igazolja személyazonosságát” - mondja a minisztérium.
Az előnyök között szerepel az egyszerűsített regisztráció - mivel a felhasználók egy eID-t használhatnak több szolgáltatáshoz való hozzáféréshez, ahelyett, hogy minden egyes szolgáltatónál külön regisztrálniuk kellene -, fokozott biztonságot és magas szintű felhasználói ellenőrzést biztosítanak adataik felett, hozzáteszi.
„Az Alicem az elektronikus tranzakciók elektronikus azonosításáról és bizalmi szolgáltatásairól szóló, eIDAS-rendeletnek nevezett európai rendelet értelmében a„ magas ”garanciaszintet célozza meg” - magyarázza a minisztérium.
„Az eIDAS-rendelet célja az online szolgáltatásokkal - köztük a nyilvános szolgáltatásokkal - kapcsolatos elektronikus tranzakciókba vetett bizalom növelése az Európai Unión belül. A garancia három szintjét határozza meg: alacsony, lényeges és magas, az elektronikus azonosító megoldás robusztusságának mértékétől függően, az interneten történő személyazonosság-ellopási kísérletekkel szemben.
Hogyan működik
„Az Alicem által kiállított személyazonosság a biometrikus cím (útlevelet vagy tartózkodási engedély) biztonságos chipjén található információkon alapszik” - tette hozzá a minisztérium.
„A fiók létrehozásakor az Alicem arcfelismeréssel ellenőrzi, hogy a címet az okostelefont használó személy birtokolja-e.
„Ez a magas szintű biztonság fokozatosan lehetővé teszi azon szolgáltatásokhoz való hozzáférést, amelyek jelenleg az emberek személyazonosságának„ fizikai ”igazolását igénylik, akár pulton, akár több, a felhasználó által beküldött dokumentum másolatának megvizsgálásával.
„A személyes adatokat csak a felhasználó mobiltelefonján tárolják, kizárólagos ellenőrzésük alatt. Az Alicem esetében az adatokat csak azokkal az online szolgáltatásokkal osztják meg, amelyekhez a felhasználó csatlakozik. A megosztás csak akkor érvényesül, ha a felhasználó megadta a biztonsági kódját. ”
„Nem oszthatók meg biometrikus adatok” - tette hozzá a minisztérium. “A cím chipekből kinyert fotót a felhasználó mobiltelefonján tárolják.
„A fiók létrehozásakor készült arcfelismerő videót az ellenőrzés után azonnal törlik. Az adatokat nem dolgozzák fel, és nem adják tovább harmadik személyeknek. ”
Alkalmazás regisztrációja
Az Alicemnél való regisztrációhoz első lépés egy fiók létrehozása az alkalmazásban, magyarázza a 01net francia nyelvű technológiai kiadvány.
„Az érintés nélküli fizetéshez a telefon használatával be kell szkennelnie elektronikus címének biometrikus chipjét (útlevél vagy tartózkodási kártya). A rendszer ezután hozzáférést biztosít a benne tárolt adatokhoz - az ujjlenyomatok kivételével -, amelyeket azután ellenőrizni kell.
"Ez a lépés a dokumentum hitelességével és integritásával, valamint a dokumentum jelenlegi érvényességével foglalkozik."
Az utolsó lépés a biometrikus személyazonosság ellenőrzése statikus fénykép és dinamikus videó felhasználásával.
"A képernyő előtt el kell mozognod, hogy a kamera rögzítse mozgó arcának jellemzőit" - mondja a kiadvány. "Végül, ennek a folyamatnak a végén létrejön a" digitális identitás "." 

2019.10.07 07:19:10   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet