Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A TOYOTA FELGYORSÍTJA A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGÁBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK KIHASZNÁLÁSÁT

A szervezet által útjára indított projektek demonstrációs kísérleteken, valamint a Toyota csoporton belüli vállalatokkal kialakított, globális együttműködéseken keresztül igazolják a technológia hasznos voltát, a Toyota ügyfelek számára pedig nagyobb személyre szabhatóságot, új szolgáltatási lehetőségeket és nagyobb biztonságot tesz lehetővé.

Egy olyan korban, amikor minden tárgyat, eszközt és szolgáltatást információáramlás köt össze, a blockchain olyan alapvető technológiának ígérkezik, amely elősegíti az emberek és vállalkozások közötti kapcsolatteremtés nyíltabb, ugyanakkor biztonságosabb és védettebb formáját. Ahhoz, hogy a jövőben a legkülönfélébb területeken bővítse a technológia lehetséges felhasználási módjait – a beszállítói lánctól a mobilitási szolgáltatásokon át a 2020. január 7-én meghirdetett „szőtt városig” – valamint, hogy új értéket teremthesen, a Toyota úgy döntött, hogy már most meg kell kezdenie a technikai tudás összegyűjtését, az üzleti célú felhasználást támogató megoldások elősegítését és támogatását. Mindezt szem előtt tartva a Toyota Blockchain Lab minden eddiginél szélesebb körben épít ki együttműködést különböző vállalati partnerekkel. A Toyota blockchain technológiával kapcsolatos elképzeléseit az alábbi videó magyarázza el:

https://www.youtube.com/watch?v=MAzJjvBzppI&feature=emb_logo

A blockchain technológia fókuszterületeinek háttere
A ’dolgok internete’ (Internet of Things, IoT) információs kapcsolatot teremtett a legkülönfélébb tárgyak, eszközök és szolgáltatások között, ezzel növelte azok kényelmét, praktikumát és hatásfokát. Ebből adódóan minden eddiginél fontosabbá vált, hogy megfelelően tudjunk reagálni olyan problémákra, mint például az információ kiszivárgása, manipulálása vagy nem engedélyezett felhasználása. Az autóiparban olyan drámai léptékű átalakulásnak vagyunk tanúi, amelyhez foghatót száz évente egyszer tapasztalhatunk. A Toyota ezzel összhangban olyan mobilitási vállalattá készül átalakulni, amely a közlekedéshez kapcsolódó, széles spektrumú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Ezen cél megvalósítása során fontos egy olyan környezet megteremtése, amelyben a termékeket és szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, illetve az ezeket használó ügyfelek minden eddiginél nyitottabban, és biztonságosabb, védettebb formában léphetnek kapcsolatba egymással.

A manipuláció ellen fokozott védelmet nyújtó, a hibákat és tévedéseket kiküszöbölni képes blockchain technológia alkalmas arra, hogy az információ megbízhatóságát fokozva biztonságos adatcserét tegyen lehetővé az érintettek között. A technológia alkalmas arra, hogy kényelmesebb és testre szabottabb szolgáltatást kínáljon az ügyfeleknek, javítsa az üzleti hatékonyságot, valamint a jelenlegi koncepcióktól független, új értékeket teremtsen.

A blockchain technológiában rejlő lehetőségek kiaknázása, valamint a kezdeményezések útnak indítása érdekében 2019 áprilisában létrejött a Toyota Blockchain Lab*, a Csoport hat vállalatát tömörítő, virtuális szervezet. A technológia alkalmazásának katalizátoraként létrehozott Toyota Blockchain Lab az ígéretes gyakorlati felhasználást célzó tervek és elképzelések vizsgálata mellett a demonstrációs kísérletek elősegítésével, valamint a Toyota csoport ismereteinek gyarapításával foglalkozik.

Emellett a laboratórium globális léptékű együttműködést kezdeményez a Toyota csoport többi vállalatával, így a Toyota Research Institute – Advanced Development, Inc. (TRI-AD), a TOYOTA Connected Corporation, és a Toyota Motor North America, Inc. vállalatokkal, valamint kapcsolatokat épít más partnervállalatokkal. Az alábbi területeket érintő ügyfél- és járműközpontú kezdeményezések keretében tavaly novemberig lebonyolították azokat az egyedi körülmények és feltételek mellett elvégzett demonstrációs kísérleteket, amelyek minden egyes alkalommal igazolták a blockchain technológia hasznosságát:
• Ügyfelek ― személyi azonosítók megosztásából, valamint a Csoporton belüli és kívüli szerződések digitalizálásából adódó fokozott praktikum, a személyes információk hatékonyabb kezelése, szolgáltatási helyszínek jobb kihasználása
• Járművek ― különböző szolgáltatások fejlesztése, új szolgáltatások kidolgozása a járművek életciklusára vonatkozó összes információ összegyűjtése és felhasználása alapján
• Beszállítói lánc ― az üzleti folyamatok hatásfokának és nyomon követhetőségének fejlesztése az alkatrész-beszerzésekre, szállításra stb. vonatkozó információk rögzítése és megosztása révén
• Érték digitalizáció ― a finanszírozási módszerek diverzifikációja az értéket képviselő tételek (pl. járművek vagy jogok) digitalizációja révén, illetve ezek felhasználása közép- és hosszútávú ügyfél- és befektetői kapcsolatok kiépítésére

A jövőben a Toyota Blockchain Lab kiterjeszti a partnervállalatokkal folytatott együttműködéseit, még részletesebben feltérképezi a blockchain technológiában rejlő lehetőségeket, valamint felgyorsítja az üzleti célú megvalósításokat célzó kezdeményezéseket. A fókuszterületek között említést érdemel a lehetséges alkalmazási területek megvizsgálása, valamint az érdekelt vállalkozások bevonásával megvalósuló demonstrációs kísérletek elősegítése. Ezen túlmenően a világszerte alkalmazott, különböző blockchain platformok tekintetében partnervállalatainkkal együttműködésben olyan nem funkcionális értékelő eszközöket alakítunk ki, amelyekkel felgyorsíthatjuk a technológia közösségi bevezetését, és a szükséges műszaki tudásanyag felhalmozásával kiválaszthatjuk az egyes alkalmazásoknak leginkább megfelelő platformokat.

 

 

 

2020.03.28 09:04:01   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet