Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A kiberbiztonság fenntartása egyre fontosabb kérdés az otthon dolgozóknál

Mind az cégek vezetői, mind az alkalmazottak felelősséget kell, hogy vállaljanak a szervezetük biztonsága érdekében, hogy az internetes támadások ne tegyék lehetetlenné a munkakörnyezetet.

Ebben a kritikus időben a cégek vezetőinek fokozott felelősségük van az egyértelmű elvárások megfogalmazásában, hogy szervezeteik miként kezeljék a biztonsági kockázatokat az új munkakörnyezetekben.

Az cégvezetőinek együtt kell működniük biztonsági szakemberekkel annak érdekében, hogy azonosítsák a valószínű támadások lehetőségét. Egyre több munkavállaló otthonról dolgozhat, és nekik prioritásként kell kezelni a legérzékenyebb vállalati információik és az üzleti szempontból kritikus alkalmazásaik védelmét. Gondoskodniuk kell arról, hogy az otthoni munkavégzésre vonatkozó szabályok egyértelműek legyenek, és tartalmazzanak könnyen követhető lépéseket, amelyek felhatalmazzák az alkalmazottakat az otthoni munkakörnyezetük biztonságossá tételére. A vezetőknek gondoskodniuk kell arról is, hogy minden vállalati tulajdonban lévő vagy felügyelt eszköz alapvető biztonsági képességekkel legyen felszerelve, kiterjesztve a vállalkozáson belüli hálózati biztonsági bevált gyakorlatokat az összes távoli környezetre.

Egyéni alapon a felhasználóknak gondoskodniuk kell a jó jelszó-higiéniáról komplex jelszavak használatával, ha lehetséges, több tényezővel történő hitelesítéssel, és gyakran változtatniuk a jelszavakat. Gondoskodniuk kell arról is, hogy a rendszereket és a szoftvereket időben frissítsék, és hogy Wifi hozzáférési pontjukat szintén jól védik és karbantartják.

A virtuális magánhálózat (VPN) segíthet megbízható kapcsolat létrehozásában az alkalmazottak és szervezetek között, és biztosítja a vállalati eszközökhöz való folyamatos hozzáférést. A vállalati VPN-k további védelmet nyújtanak az adathalász és a rosszindulatú programok támadása ellen, mint a vállalati tűzfalak az irodában.

Fontos, hogy az egyének ne keverjék össze a személyes eszközöket és a munkaeszközöket. A munkavállalóknak munkaeszközeiket kell használniuk munkavégzéshez, és a személyes eszközöket a személyes dolgokhoz. Ha nem telepítenek vagy használnak szolgáltatást az irodában tartózkodásuk alatt, akkor ne otthon csinálják ezt a munkaeszközükön. A biztonsági veszélyeztetési környezet nem statikus, ezért fontos biztonsági és IT szakemberekkel a folyamatos kapcsolat tartása.
 

2020.04.10 14:03:59   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet