Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Budapest után már Zalaegerszegen is elérhető az autós, áthajtásos koronavírus tesztelés.

Az online regisztráció jóvoltából az adatkezelés papírmentesen, digitálisan történik, a tesztelés pedig teljesen érintésmentes. Az újabb tesztállomás nemcsak országos, de régiós szinten is segítséget nyújthat abban, hogy a gazdaság minél hamarabb újraindulhasson, az emberek pedig visszatérhessenek mindennapi életvitelükhöz.

Május 20-án, Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnok parkolójában is megnyitja kapuit az autós, áthajtásos koronavírus Tesztállomás. A hazai DriveCell Systems az okos mobilitási megoldásokat fejlesztő Rollet együttműködésével indította el a projektet először a fővárosban, április végén. Egyelőre napi 100 személy számára nyílik meg a lehetőség az áthajtásos koronavírus teszt elvégzésére Zalaegerszegen, bejelentkezni a Tesztallomas.hu nevű platformon lehet. A már több országban is sikeresen működő tesztelési modell előnye, hogy a vizsgálaton résztvevő személy a mintavétel során végig autója biztonságos környezetében maradhat.

Megbízható és gyors vizsgálat

Erdős Gergely, a DriveCell Systems Zrt. alapítója a zalaegerszegi nyitás kapcsán elmondta: „Már a kezdetektől több hazai tesztállomás létrehozásával terveztünk, így nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a fővárosi nyitás után ilyen gyorsan sikerült vidéken is elindulnunk. A rendszer sikeresen működik, hiszen az itthon elérhető egyik legbiztonságosabb tesztfolyamatot biztosítjuk: a mintavételre csak előzetes online regisztráció után, időpontra való érkezést követően kerül sor, ezáltal a teljes adatkezelés digitálissá válik. Maga a mintavételi folyamat is rendkívül gyors, mindössze pár percet vesz igénybe.”

A Tesztállomás által alkalmazott nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus vizsgálat során a levett orr- és garatnyálkahártya mintákat speciálisan felszerelt laboratóriumban elemzik ki. A teszt alkalmas arra, hogy kimutassa a koronavírus jelenlétét a szervezet hámsejtjeiben, így a módszerrel az aktív fertőzöttség mutatható ki.
Egyre több negatív esettel az élet és a gazdaság is újraindulhat
„A lazító intézkedések bevezetésével még nagyobb hangsúlyt kap a széleskörű tesztelés. Minél több negatív esetet szűrünk ki, annál gördülékenyebben tudnak az emberek visszatérni a munkavégzéshez és megszokott életvitelükhöz. Ezáltal a Tesztállomás abban is nagy szerepet játszik, hogy régiós és országos szinten is újraindulhasson a gazdaság” – mutatott rá Andy Zhang, a Tesztállomás technológiai hátterét biztosító Rollet alapítója.

A vizsgálatra kizárólag személygépjárművel, vagy minibusszal érkezhetnek a résztvevők. Egy gépjárműben több vizsgálatra érkező személy tartózkodhat, kísérő viszont nem. A teszt alapára 26.900 Ft.

 

 

 

 

 

 

 

2020.05.20 14:51:00   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet