Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Termékmonitor

MOHAnet FIRESIGNAL átjelző készülék
MOHAnet FIRESIGNAL készülék

Ma, Magyarországon az elektronikus tűzjelző berendezések széles palettája áll a telepítők rendelkezésére. A jelenlegi tűzátjelző központok többsége azonban csak a relé kimeneteken megvalósított, úgynevezett "gyűjtött" átjelzések továbbítására képesek, ami azt jelenti, hogy minden jelzéstípusról egy általános jelzés kerül továbbításra például: általános tűzjelzés vagy általános kézi tűzjelzés.

Minden tűzjelző központ rendelkezik nyomtató kimenettel, mely az eseményeket szelektív módon, azaz hurok és érzékelőszám megjelenítésével együtt képes kinyomtatni. A központok ezen tulajdonságát használja ki a MOHAnet FIRESIGNAL, mely teljes értékű átjelzést képes biztosítani a GPRS távfelügyeleti állomások üzemeltetői számára. A FIRESIGNAL-nak keresztelt készülék a nyomtató kimenet ASCII kódját szöveges formátumban képes a felügyeleti állomásra. Ezáltal megvalósul a teljes értékű szelektív átjelzés. Így a távfelügyeleti állomás lényegesen bővebb információt kap a tűzesetről.

A FIRESIGNAL készülék nyomtató portjának beállítását szoftveresen kell elvégezni. A soros paraméterek tetszőleges beállítása miatt a készülék bármilyen ASCII kódot képes továbbítani a Mercury ügyfélszerverre.

A készülékhez a tűzjelző központ tűz és hiba kimenetét is csatlakoztatjuk. A Mercury ügyfélszerver a beérkezett szöveges üzenet riasztási állapotát a kiegészítő kontaktusok (tűz vagy hiba) állapotából határozza meg.
Ha az üzenethez riasztási kontaktus is tartozik, akkor az üzenet riasztási eseményként jelenik meg a szoftverben.

Rendszerünk segítségével pontosan lokalizálható a tűz nagysága, ezáltal megfelelő mértékű elhárítás tervezhető. Ez igaz a hibajelzésekre is!

A FIRESIGNAL működése:

Tűzjelzés bekövetkezésekor a tűzjelző központ által, a nyomtatóportra kiküldött eseményt a FIRESIGNAL készülék fogadja, majd egy speciális (CID) ContactID eseménykódként és szöveges formátumú üzenetként, IP alapú csomagban a GPRS hálózaton keresztül továbbítja a felügyeleti állomáson futó Mercurio Commander szoftver számára.

A felügyeleti állomásra. Az üzenetek fogadásáról a készülék nyugtát kap.
Ezzel a duplex kommunikációval a legbiztonságosabb átjelzés valósítható meg.

GSM hálózat kimaradás esetén a készülékbe beépített memória képes elmenteni az utolsó 1024 üzenetet.

Vissza
© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet