Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Termékmonitor

MOHAnet VARIO PATROL készülék
VARIO PATROL készülék

A vagyonvédelem élőerős üzletága folyamatosan megoldást keres a vagyonőrök munkájának hatékony ellenőrzésére. A piacon megtalálható valamennyi jelzőkészülék alkalmatlan valós idejű járőrellenőrzésre, mivel nem rendelkeznek a jelzések továbbításához szükséges kommunikációs technológiával. A jelenlegi készülékek csak arra alkalmasak, hogy a járőr munkájáról utólagosan informálódhassunk. Az utólagosan kinyert információ viszont kizárja a munkafolyamatba történő beavatkozás lehetőségét, ami rontja a szolgáltatás hatékonysági mutatóit.

Ezen problémák megoldására szeretnénk bemutatni Önöknek saját fejlesztésű távfelügyelt járőrellenőrző készülékünket, mely a fenti hiányosságokat kiküszöböli, és hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé felhasználói számára. A PATROL névre keresztelt GPRS alapon működő készülék fejlesztését 2005-ben kezdtük meg. Az eszköz alapelvét az RFID azonosító korongok adják melyek segítségével a helyszín különböző pontjai azonosíthatók.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a készüléket tökéletesítettük és újabb szolgáltatásokkal gazdagítottuk. A jelenlegi készülékbe opcionálisan beépített helymeghatározó (GPS/GPRS) modem is került, melyet PATROL Plus néven forgalmazunk.

A PATROL készülék számos innovatív megoldással rendelkezik, melyek közül kiemelném a beépített GPS modem szerepét, aminek segítségével már nem csak a rádiófrekvenciás azonosító pont olvasásnak ideje, hanem az olvasás elmulasztásának észlelése esetén az őr pontos helye is meghatározható.

Így a járőrellenőrzés folyamata teljes mértékben felügyelt. A diszpécser munkájának megkönnyítése érdekében, továbbá a GPS adatok megjelenítéséhez, a Mercurio Commander kliens szoftvert kibővítettük egy utcaszintű vektorgrafikus térképkezelő szoftverrel.

A készülék működése
A biztonsági szolgálat járőrözési feladatának elvégzését az ellenőrző pontoknál történő bejelentkezéssel igazolja. A készülék az azonosító pont számát GPRS hálózaton keresztül továbbítja a diszpécserközpontban futó MERCURIO COMMANDER felügyeleti szoftverébe, vagyis a járőr az ellenőrző pont érintésével igazolja a kiérkezés tényét, pontos idejét. Ezt a diszpécserközpont számítógépes szoftvere egy adatbázisban rögzíti és feldolgozza a beérkező adatokat. Ezek elemzése és kiértékelése után automatikusan megjeleníti az eredményeket a diszpécser számítógépén.
Rendkívüli esemény bekövetkeztekor egy gombnyomással segítséget kérhet a biztonsági őr a felügyeleti központtól. A diszpécserállomásra való bejelentkezésre (pl.: szolgálatváltáskor) a készüléken külön gomb áll a rendelkezésre.

A készülékkel való hangkommunikáció kezdeményezéséhez több lehetőség is a rendelkezésre áll.

A fix havidíjas GPRS előfizetés mellett a PATROL Plus feltöltőkártyás szolgáltatással is rendelkezik, melynek egyenlegét feltöltve a készülék három előre beprogramozott tetszőleges telefonszámot hívhat az előlapon elhelyezett három darab számozott gyorshívó gomb használatával. Ez a szolgáltatás országonként változhat, mivel mobilszolgáltatótól függ az igénybe vétele!

A járőrellenőrző szoftverének paraméterezését egy egyszerű program segítségével el lehet végezni, melyhez csak internet kapcsolat és egy Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógép szükséges. A paraméterező segítségével a fent említett telefonszámok, a készülék azonosítója, valamint a két darab funkció- és a három darab gyorshívó gomb működése egyszerűen beállítható.

A PATROL Plus rendelkezik beépített GPS vevővel, melynek segítségével tájékozódhatunk a készülék aktuális pozíciójáról, vagyis tartózkodási helyéről. A GPS kapcsolat azonban alaphelyzetben nem aktív, mivel a készülék folyamatos GPS kapcsolat esetén többlet adatforgalmat generál, továbbá a készülék energia fogyasztását is jelentősen növeli. A GPS modem bekapcsolását a különböző események, műszaki állapotváltozások és a készülék memóriába letárolt belső paraméterek műveletei kezdeményezik.

Rendkívüli esemény bekövetkezésekor (pl. járőrözés szabotálása esetén) a járőrellenőrző automatikusan elküldi a készülék tartózkodási helyének a pozícióját, hogy ezzel is segítse az ellenőrzést végző személy adminisztratív munkáját.

A felügyeleti szoftver az ügyfél adatai mellett mindig feltünteti a készüléktől utoljára érkezett koordinátát, melyet a beépített térképkezelő megjelenít.

A MOHAnet GPRS távfelügyelettel rendelkező vagyonvédelmi szolgáltatók esetében a járőrellenőrző segítségével dokumentálni lehet a kivonulások hatékonyságát. Minden távfelügyelt objektumnál elhelyezhető egy RFID ellenőrző pont. A kivonuló járőrszolgálat a kiérkezés után ezt a pontot olvastatja le az ellenőrző készülékkel, így küldve el a távfelügyeletnek a kiérkezés pontos idejét és helyét.

A GPS adatok segítségével így már nem csak az olvasás ténye és ideje jeleníthető meg, hanem a tartózkodási hely is.

A PATROL Plus készülék a fent említett újításokkal egyedülállónak számít, mivel nincs még egy olyan készülék, mely az itt felsorolt összes tulajdonsággal egyszerre rendelkezne. 2006-ban a PATROL készülékünk elnyerte „Az Év Biztonságtechnikai Megoldása” kitüntető címet.

Vissza
© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet