Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Termékmonitor

MOHAnet ELEVATOR készülék
MOHAnet ELEVATOR készülék

A felvonó üzemeltető szakma folyamatosan megoldást keres a személy- és teherfelvonók üzemszerű működésének költséghatékony ellenőrzésére, távoli felügyeletére.

A MOHAnet által fejlesztett vészjelző készülék és rendszer költséghatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé, mint a jelenlegi műszaki megoldások, mivel azok túlnyomó többsége hagyományos telefonalon keresztül üzemel. A hagyományos telefonvonal üzemeltetése jóval magasabb költséggel jár az üzemeltető számára, mint egy GSM/GPRS átjelző készülék működtetése, ami akár percenként is küldhet a felvonó pillanatnyi állapotáról jelentést a felügyeleti állomás részére.

Az ELEVATOR névre keresztelt GPRS alapon működő készülék fejlesztését 2005-ben kezdtük meg.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a készüléket tökéletesítettük és újabb szolgáltatásokkal gazdagítottuk.

Az ELEVATOR készülék számos innovatív megoldással rendelkezik, melyek közül külön kiemelném a folyamatos műszaki állapot ellenőrzést (pl.: mozgásban van a felvonó, áll a felvonó, fülke ajtó nyitható, stb.), a felvonó állapotából következtetett jelzés típusának megkülönböztetését (pl.: vészjelzés, hiba bejelentés), valamint az előlapon feltüntetett piktogramok és a készülékbe beépített beszédszintetizátor kényelmi szolgáltatását, mely előbbi esetén grafikus használati utasítást nyújt egy külföldi állampolgár részére, utóbbi esetében pedig élőszóban magyarul tájékoztatja a fülkében rekedt utast a vészjelzés kézbesítésének folyamatáról.

A diszpécser munkájának megkönnyítése érdekében -a személyfelvonó helyének megjelenítéséhez- a Mercurio Commander kliens felügyeleti szoftvert kibővítettük egy utcaszintű vektorgrafikus térképkezelő szoftverrel.

A készülék működése:

Az ELEVATOR készülék kontaktusokon keresztül csatlakozik a felvonó vezérlőszekrényéhez. Állapotjelzéskor vagy a vészjelző gomb megnyomásakor a készülék fogadja a jelzést, majd azonnal továbbítja a szolgáltatás-felügyeleti szerverek felé. Az üzenet fogadásáról a szervertől nyugtát kap.

Működési jellemzők:

Az ELEVATOR készülék folyamatosan monitorozza a felvonó pillanatnyi állapotát, melyről jelentést küld a diszpécser állomásnak. Vészjelzésre és a hibabejelentésre egy gomb áll rendelkezésre, azonban a gomb megnyomásának körülményei miatt a két esemény minden esetben megkülönböztetésre kerül!

A gomb megnyomásakor az ELEVATOR készülék automatikusan lekérdezi a felvonó működési paramétereit. Minden esetben amikor a felvonó mozgásban van, vagy az egyik emeleten áll és az ajtó nyitható, akkor a gomb megnyomására hibajelzés érkezik a diszpécser állomásra. Bármely más esetben, amikor a gomb megnyomásához nem üzemszerű felvonó paraméterek párosulnak, akkor vészjelzés érkezik egy IP alapú csomagban a GPRS hálózaton keresztül, a felügyeleti állomáson futó Mercurio Commander szoftver számára.
Mindkét típusú jelzés hatására a diszpécser felhívja a felvonóba telepített ELEVATOR készüléket és élőszóban tájékoztatja a fülkében tartózkodó személyt a szükséges intézkedésekről.

Készülékünk bármilyen típusú felvonóhoz illeszthető, ami rendelkezik a csatlakoztatáshoz szükséges be- és kimenetekkel.

A készülék felépítéséből adódóan az elhelyezése egyszerű és gyors, helyigénye kicsi, csatlakoztatása sorkapcsokkal történik.

Az ELEVATOR készülék szoftvere távolról frissíthető, szabadon paraméterezhető, szükség esetén ki- és bekapcsolható.

Vissza
© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet