Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Húszperces krimi Milánó mellett
Igazi mini krimi színhelye volt a milánói körgyűrű déli része melletti iparterület július 14-én. A húszperces történetben egy magyar fuvarozócég, az olasz rendőrség és néhány műhold játszotta a főszerepet.
Alig két percre ugrott be a Milánó melletti felrakóhely portájára a zalaegerszegi Gergely Transport kamionjának vezetője, ám kiérkezve már csak a saját járművének a hátulját látta kihajtani a parkolóból. A fiatal kamionosnak minden irata, holmija az autón volt, egyedül a slusszkulcs és a céges telefon volt a zsebében.
Azonnal felhívta a cégvezető Gergely Sándort, hogy elvitték − az egyébként még üres − szerelvényt. A tolvajok nem tudták, az autóba egy Webbase GPS flottakövető berendezést szereltek, amire semmilyen külső jel nem utalt. Így a zalaegerszegi fuvarközpontban folyamatosan látták, merre tart az autó.
Közben a sofőr a felrakó hely cégvezetőjével személyautóba ült, és elindultak a legközelebbi rendőrőrs felé. Eközben Gergely Sándor felhívta egyik ismerősét, aki jól beszél olaszul, megkérte, jelentkezzen be ő is a műholdas nyomkövető honlapjára, ahonnan figyelheti az autó mozgását.
Az olaszul beszélő barát telefonon keresztül ismertette a helyzetet, az olasz rendőrnek is megadva a GPS követő rendszer hozzáférését. Időközben a fuvart megrendelő német cég − szintén a GPS adatok alapján − az olasz csendőrséget is értesítette, miközben a magyar rendőrök is jelzést kaptak.
Az olasz hatóságok a műholdas rendszer adatai alapján kezdték el a bekerítő műveletet. A bűnözők a menekülés során az autópálya felé haladva több sorompón is erőszakkal hajtottak át. A vontatmányt egy üres területen lekapcsolták, és még arra is volt idejük, hogy a kamion sofőrjének irattárcáját átadják egy társuknak. Ő a bankkártyáról a magántelefonban megtalált PIN kóddal csaknem 200 ezer forintot emelt le.
A kamion elkötése után nagyjából 20 perccel egy parkolóban sikerült elfogni a tolvajokat, egyiküket a vontatóból, társát a mögötte lévő személyautóból húzták ki. A magára hagyott pótkocsit nem sokkal később fedezték fel az útvonaltól nem messze. Mivel igen jól szervezett bűncselekményről van szó, a nyomozás Olaszországban tovább folyik, a kamion és a sofőr azonban már hazatérhettek Magyarországra.
2010.07.19 15:49:30   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet