Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az OKF új szervezete és vezetői
Dr. Bakondi György tű. vezérőrnagy bemutatta a sajtó képviselőinek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság új szervezeti struktúráját, vezetőit és szóvivőit.

Bakondi György elmondta: a jövőben a főigazgatóságon kettő helyett egy szakmai helyettes dolgozik. Ezt a posztot dr. Hoffmann Imre vezérőrnagy tölti be. Felügyelete alatt néhány új a korábbiaktól eltérő struktúrában működő szervezeti egység került kialakításra. Ilyen az ún. Tűzoltósági Főfelügyelőség, élén dr. Zoltán Ferenc tű. ezredessel és a Polgári Védelmi Főfelügyelőség, amelynek vezetője dr. Tóth Ferenc pv. ezredes.

A Iparbiztonsági Főosztály vezetője dr. Vass Gyula tű. ezredes, a Polgári Védelmi Hatósági, Piacfelügyeleti Főosztály vezetője Csuba Bendegúz tű. ezredes, a Főügyelet vezetője Czomba Péter tűzoltó alezredes, a Sajtó és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály vezetője Ambrusz József pv. ezredes, a Személyügyi Főosztály vezetője Szabó Lajos pv. ezredes, Ellenőrzési Főosztály vezetője pedig Szentes György tű. ezredes lett.

Babák László pv. ezredes az OKF hivatalvezetőként dolgozik a továbbiakban. A Hivatalhoz tartoznak mindazon szakterületek – a Nemzetközi és Jogi Főosztály, a Tűzoltó Múzeum, a Központi Tűzoltózenekar, a Személyügyi Főosztály, az Oktatási, Egészségügyi és Pszichológiai Osztály és mások, tehát tulajdonképpen minden olyan, ami nem szűk szakmai, vagy gazdasági terület.

A tájékoztató során elhangzott, hogy a dr. Tollár Tibor főigazgató-helyettes vezette Gazdasági Főigazgató-helyettesi Szervezethez tartozik a Költségvetési Főosztály, a Műszaki Főosztály, a Távközlési Főosztály, valamint az újonnan megalakított egység: a Gazdasági Ellátó Központ. A főosztályok a szakmai irányítással, a Gazdasági Ellátó Központ pedig ennek mindenoldalú biztosításával foglalkozik normál helyzetben és kiterjedt veszélyhelyzetben is.

Külön is a média figyelemébe ajánlotta Bakondi György az új szóvivőt, Töttös Györgyi pv. főhadnagyot és helyettesét,, Petróczi Tímea tű. századost.

Bakondi György a Pest megye katasztrófavédelmi igazgatójává nevezte ki a fővárosi polgári védelem eddigi vezetőjét, Benkovics Zoltán dandártábornokot, aki 25 éve került a polgári védelemhez, és 13 éve irányította a főváros lakossági védelmét. Helyettese Lakk József alezredes lett, aki eddig a Közép-pesti Tűzmegelőzési Régió szakhatósági osztályát vezette. A polgári védelem fővárosi parancsnokává Bojtor Gábor alezredest, a XII. kerületi polgári védelmi kirendeltség vezetője nevezte ki, míg az igazgató-helyettesi beosztást Lisztes István látja el, aki a szervezet fővárosi hatósági osztályát vezette. A kinevezett vezetők augusztus elsejétől látják el új feladataikat. A vezérőrnagy azt mondta: az új szemléletű vezetés kialakítása és a hatékonyabb irányítás érdekében a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beköltözik az OKF Mogyoródi úti központi épületébe.


(Forrás: www.katasztrofavedelem.hu)

2010.07.30 17:29:13   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet