Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Új szereplő a parketten: tőzsdére lép az Őrmester Zrt.
A magyar tulajdonú Őrmester Zrt. több éves előkészítő munkát és felkészülést követően, az idei évben tőzsdei céggé válik. Az Őrmester Zrt. célja, hogy nyílt részvénytársaságként megsokszorozza lehetőségeit a további fejlődésre. A vállalkozás számára a magyar piac számos potenciális réspiaccal rendelkezik a technikai vagyonvédelem terén, illetve a hagyományos élőerős és technikai védelmi tapasztalatát és termékeit külföldi piacokra is szeretné exportálni. Az Őrmester Zrt. csoportszintű árbevétele megközelíti a 3 milliárd forintot.
A magyar piacon az elsők között megalakult Őrmester Zrt. a mai napig megtartotta vezető szerepét, a vagyonvédelmi piac első öt cége között szerepel. Ezt a helyet piacformáló látásmódjával, magas szakmai hozzáértésével és munkatársai egyedülálló képzésével érte el. Tevékenységének folyamatos fejlesztésével vagy akvizíciók révén egyedüliként nyújt komplex vagyonvédelmi és biztonságtechnikai szolgáltatásokat, illetve külföldi terjeszkedésével erősíti piaci jelenlétét.
"Működésem motorja a fejlődés és kollegáimtól is ezt várom el. Kedvenc foglalatosságom a cégépítés, számomra ez jelenti a kreativitást és a kihívást. Kezdhettem volna több vállalkozásba is párhuzamosan, de számomra az az igazi feladat, hogy ezt a céget úgy vezessem, hogy piacvezető legyen minden tekintetben: szakmailag, emberileg, új piaci lehetőségek kihasználásában egyaránt" - mondta Kincs István az Őrmester Zrt. elnöke, alapítója és tulajdonosa.
Az Őrmester Zrt. 20 évvel ezelőtt, 1990-ben alakult Az Országos Rendőr Főkapitányság és a Budapesti Rendőrkapitányság részvételével. Az akkori nevén Őrmester Kft. profilja az élőerős őrzés és vagyonvédelem volt, amely hamar a piacvezető cégek közé jutatta. A piac fejlődésével a rendőrség szakhatósági feladatokat kapott, amely magával hozta az Őrmester Zrt. jogelődjének önállósodását.
A piac fejlődése a versenyben is jelentős változásokat hozott, a hazai szereplők mellett megjelentek a multinacionális cégek képviseletei is. Ez jelentősen megosztotta a piacot, a mai napig a két külföldi tulajdonú cégé az elsőbbség - árbevételét, nagyságát és az ügyfelek számát tekintve -, és utánuk sorakozik az a néhány hazai tulajdonú vagyonvédelmi cég, amelyek vezető szerepet töltenek be a piacon.
A verseny az Őrmester Zrt.-re is ösztönzőleg hatott. A menedzsment a tevékenységi kör bővítése mellett döntött, termékfejlesztéssel, illetve új műszaki, tanácsadási megoldások bevezetésével szélesítette kínált vagyonvédelmi technikáit. Az alapításkor célként kitűzött komplex vagyonvédelmi tevékenységet az 1990-es évek végétől kezdték aktívan fejleszteni és mostanra az Őrmester rendelkezik a legszélesebb vagyonvédelmi portfólióval.
Tevékenységében még mindig az élőerős vagyonvédelem a meghatározó tevékenység (80%), azonban az utóbbi években a technikai és tanácsadási jellegű tevékenységek piaci átlagot meghaladó ütemben fejlődtek. A cég fő tevékenységei közé tartozik a tanácsadási jellegű risk menedzsment, amely keretében az ügyfél teljes átvilágításával határozzák meg a technikai és humán jellegű (munkavállalói) kockázatait és az annak megfelelően tervezik meg a vagyonvédelmi rendszert, felhasználva a cég teljes portfólióját: élőerős védelem, biztonságtechnikai rendszerek stb. Az Őrmester ezen kívül foglalkozik magánszemélyek és vállalkozások számára nyújtott távfelügyeleti szolgáltatással. Kiemelkedő szakmai területe a VIP-szolgáltatások, amely kiemelt védelmi megoldásokat biztosít személyek számára. E szolgáltatási körbe tartozik a testőri szolgálat, a személyszállítás páncélozott BMW Security-val, pánikszoba kiépítése, valamit a GPSec telefon támadásjelzővel. A technikai szolgáltatások hátterét a legmagasabb szakmai színvonalú GPRS technológia támogatja. Az Őrmester speciális termékei közé tartozik az IMCO áruházi vagyonvédelmi képzést biztosító e-learning rendszer és az Innovations GmbH (Bosch csoport tagja) pénzmosás elleni szoftvere.
Az Őrmester Zrt. ügyfelei között vannak: Abo Holding, Auchan, BKV Zrt., Bonduelle, Brico Store, British American Tobacco, CFE, CocaCola Company, Continental Contitech, Eximbank, Győri Kommunális Szolgáltató, Honeywell, Loacker, MAL, Masped, MKB Bank, MOL Nyrt., OTP Banka Szlovákia, Porr, Praktiker, Scania, Strabag, TNT
 
Őrmester Zrt.  
2010.08.12 11:07:11   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet