Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

EU-n kívüli rendszámú gépjárművek fokozott ellenőrzése

 
A Vám- és Pénzügyőrség továbbra is – mind közúton, mind a külső határszakaszokon – fokozottan ellenőrzi azokat a magyar állampolgárok által vezetett gépjárműveket, amelyek valamely Európán kívüli  ország forgalmi rendszámával vesznek részt a közúti közlekedésben. A külső határszakaszokon történő ellenőrzések jelentősége a nyári turista szezonban értékelődik fel, hiszen ekkor érzékelhetően megnövekszik a forgalom ezeken helyeken.

 
A vámszervek a mai napig 148 db járművet ellenőriztek, a legtöbb ellenőrzés a Közép-magyarországi Régió területén történt.
 
Amennyiben vámhatóság állapítja meg a jogsértés tényét, úgy a gépjárművet terhelő vámtartozáson (a gépjármű értékének 37,5 %-a) felül a vámtartozás 50 %-át vámigazgatási bírság címén szabja ki. Az ellenőrzések során megállapított jogsértések miatt idáig 80 millió forintot meghaladó összegben lett fizetési kötelezettség megállapítva. Jelenleg fizetési kötelezettség nem teljesítése miatt 27 gépjármű van közvetlen vámfelügyelet alatt, amely szám a lezárt eseteket jelenti, mivel emellett számos vizsgálat van még folyamatban.
 
Ha vámszempontból jogszerű a gépjármű használata, a vámhatóság megkeresi a rendőrséget a harmadik ország forgalmi rendszámának jogszerűtlen használatának, valamint az állami adóhatóságot az ÁFA megfizetésének ellenőrzése céljából.
 
Ezen ellenőrzési területet a Vám- és Pénzügyőrség mindaddig kiemelt figyelemmel kíséri, amíg a jelenlegi negatív tendenciák visszaszorításra, illetve megszüntetésre nem kerülnek.
2010.05.17 12:43:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet