Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Bűnügy-hamisítás

Hamis okiratok egy kamionosnál Borsod-Abaúj-Zemplénben

Egy valódi megrendelés ürügyén, hamis okiratokkal akart elszállítani több millió forint értékű árut egy szerencsi kft-ből egy ózdi kamionos - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek kedden.

    Dobi Tamás közölte: az ózdi kamionsofőr még december végén egy valós megrendelés alapján, de hamis okiratokkal akart elszállítani több mint 10 millió forint értékben különböző termékeket. Az iratok ellenőrzésekor azonban fény derült a szándékára. A rendőrségi nyomozás során felmerült annak is a gyanúja, hogy több más hasonló módon és értékben elkövetett bűncselekmény-sorozat részese volt az ózdi kamionos.
    Hozzátette: a szerencsi rendőrkapitányság "üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás, egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett, valamint hat rendbeli hamis okirat felhasználásával elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének" megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendelkezésére álló bizonyítékok alapján bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

mti

2010.01.05 16:48:17   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet