Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az I. kerület térfigyelő rendszerének bővítése

A Budavári Önkormányzat a kerület közbiztonságának javítása érdekében új térfigyelő rendszert építetett ki a Multi Alarm Zrt. –vel. Erre azért volt szükség, mert a korábbi technika már elavultnak számít és javítatása nehezen megoldható.
 


 

A kerületben már 2001 óta működik térfigyelő rendszer, amit az elmúlt másfél évtizedben többször is bővítettek. Jelenleg 21 helyen működnek térfigyelő kamerák, amelyek képeit a kerületi rendőrkapitányság épületében folyamatosan ellenőrzik. A megfigyelt területeken egyértelműen javult a közbiztonság, a térfigyelő kamerák képei már több bűncselekmény felderítéséhez nyújtottak segítséget.
 


 

A régi rendszert a mai kor színvonalának megfelelő és hosszútávon dinamikusan bővíthető berendezésekre cserélte le a Budavári Önkormányzat. A fejlesztés során a legmodernebb IP alapú rendszer került kiépítésre.  21 helyszínen a meglévő kamerákat 3 megapixeles 30x-os optikai zoommal ellátott, éjszaka és nappal is látó kamerákra cseréltette az önkormányzat. A szakemberek a kamerák segítségével akár 100-120 méter távolságból is képesek a gépjárműről rendszámot leolvasni vagy embert azonosítani.


 

A jövőben a kamerák képét nem csak a rendőrség, de a Budavári Közterület-felügyelet munkatársai is figyelik és szükség esetén intézkednek is. A fejlesztés részeként egy gépjárműbe kihelyezhető mobil munkaállomás is beszerelésre került, amely kamerájának képe is látható a központban.

A beruházás összesen 22 millió forintba került.

A Budavári Önkormányzat az idei évben további új helyszínekre tervez térfigyelő kamerákat (10-15 db), ezzel is segítve a kerület közbiztonságának erősítését. 
 

 

 

 

2017.03.13 13:11:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet