Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az EKÁER derítette fel a műtrágyát

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer (EKÁER) adatai alapján vizsgáltak meg egy céget, melynek több mint 27 millió forintos felderítés lett a vége.

 

A vizsgált társaság műtrágya kereskedelemmel foglalkozik. A 2015-ben alvó cégként működött, EKÁER bejelentést sem tett. 2016-ban hirtelen több százmilliós forgalmat bonyolított, és csak az első negyedévben 268 alkalommal szerepelt címzettként EKÁER bejelentésekben, Közösségen belüli beszerzései miatt.

Az EKÁER alapján végzett ellenőrzés megállapította, hogy a beszerzett áruk értéke 97 millió forintos eltérést mutat a Közösségen belül kapott adatokkal szemben. Ezen kívül a cég áfa bevallásában és az EKÁER bejelentésekben szerepeltetett áruk értéke sem azonos, ezért azonnal zárolták az adózó bankszámláját.

Helyszíni eljárás alkalmával újabb eltérés mutatkozott a számlák és a könyvelés között. A gazdálkodó fióktelepén ingófoglalás is történt - többek között - 155 tonna műtrágyát is lefoglaltak a NAV munkatársai 27 millió forint értékben.  

2016.11.17 09:44:25   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet