Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kiadnák a weboldalak tulajdonosi adatait

A világ doménjeit felügyelő ICANN azzal a javaslattal állt elő , hogy minden kereskedelmi tevékenységet folytató weboldalnak nyilvánosan elérhetővé kell tenni a tulajdonos személyes adatait.

Az önmagukat veszélyben érző kisebbségi csoportok – többek között az LMBTQI(A)-közösség tagjai – megkongatták a vészharangot, mert nem szeretnének emiatt több trollt és/vagy halálos fenyegetést elszenvedni. Most a weboldalak tulajdonosai olyan proxy szolgáltatást vehetnek igénybe, amely elfedi a kilétüket.

A Facebook és mások azzal érvelnek, hogy a tulajdonosok nevét ismerve megelőzhetők a káros tevékenységek, és a doménekre vonatkozó szabályozás végre igazodna a világszerte hatályban lévő törvényekhez.

Rengetegen hozzászóltak az ICANN felvetéséhez a 60 napos nyilvános véleményezési periódusban, amiből még szűk két hét hátravan. Már négyezer, az ötletet ellenző komment született, miközben az ICANN javaslataihoz általában alig néhány tucatnyian szólnak hozzá. Az ügyet felkarolta az egyik legismertebb online jogvédő szervezet, az Electronic Frontier Foundation is, több meggyőző példát adva arra, hogy bizonyos esetekben miért fontos titokban tartani egy weboldal tulajdonosának a kilétét.

2015.06.25 16:21:12   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet