Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Átvilágítják a budapesti igazságügyi szakértőket

A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara (BISZK) elnöksége úgy döntött, hogy belefog teljes, 1700 fős tagságának minőségi átvilágításába. A kamara tájékoztatása szerint a lépés célja, hogy visszaállítsák a szakértők iránti közbizalmat, amelyet alaposan megtépázott pár ügy az utóbbi időben.

A legnagyobb botrány a Rezesova-ügyből lett, de nem az volt az egyetlen, nagy visszhangja volt például a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási perben született szakértői véleménynek is, amely felháborította az egykori gyerekáldozatokat.

A minősítést a tervek szerint két év alatt fogják elvégezni a kamarai szakosztályok vezetői és delegált tagjai, az új tagok pedig a belépésüktől számított három hónapon belül fognak átesni az átvilágításon, amely a személyes adottságokat, a tárgyi feltételeket és a működést magát is érinti.

Figyelni fogják például a szakértők igazolt képzettségét, szakmai gyakorlatát, magatartásuk etikusságát, a munkahelyük informatikai felszereltségét is. Az átvilágítás részeként szúrópróbaszerűen kiemelnek és átnéznek majd néhányat az utóbbi öt év szakvéleményei közül, közölte a BISZK.

2015.06.27 06:31:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet